Пирин победи Монтана  с 1:0 като гост, и по този начин си осигури мястото в А група и през следващия сезон.

"Орлетата" имат вече 26 точки в актива си, с пет повече от Монтана. До края на сезона остава един кръг, но разликата вече няма как да бъде стопена.

За Монтана остава да играе бараж за мястото си в елита, но преди това и финал за Купата на България, на 24 май срещу ЦСКА.

В последния кръг, Монтана гостува на Славия, а Пирин посреща Локо Пловдив.

В първите две срещи между Пирин и Монтана през сезона не бе излъчен победител, но благоевградчани взеха най-важния сблъсък помежду им.

Пирин започна по-добре мача, и в първите 15 минути изпълни няколко корнера, насищайки пространствата пред наказателното поле на Монтана.

Домакините действаха на контраатака в тези начални мигове, но чак в 22-та минута успяха да създадат положение пред Краси Костов. Коконов завърши атаката, след подаване на Петър Атанасов, но ударът му бе твърде лек.

Удар от движение на Петър Атанасов застраши вратата на гостите в 39-та минута, но той не нацели добре топката и тя прелетя над гредата.

През второто полувреме над стадион "Огоста" заваля и дъжд, който направи задачата на двата отбора още по-трудна.

Монтана заигра малко по-атакуващо след почивката, но чистите голови положения липсваха.

След редица промени, чак в 68-та минута се откри възможност за Монтана, двама на двама срещу вратата на Пирин излязоха Атанас Илиев и Иван Стоянов, но в последното подаване Дяков успя да пресече.

В 73-та минута падна и единственото попадение в двубоя. Даниел Генов бе изпуснат от защитата на Монтана, излезе очи в очи с Христо Иванов, и с техничен удар отляво в пеналта не сгреши.

Оставащите около 25 минути се играха предимно около вратата на Пирин.

В 83-та минута Сергей Георгиев направи два последователни пропуска, като първо Краси Костов спаси, а след това той шутира мощно от близко разстояние, над вратата.

Истинско опълчение настана в заключителните мигове от двубоя, и в 90-та минута поредната изсипана топка в пеналта. Няколко поредни удара бяха отразени в мелето във вратарското поле, преди топката да бъде изчистена.

В крайна сметка обаче Монтана не успя да стигне до изравнителен гол, който да запази интригата и във финалния кръг на А група.

Монтана остава на 9-то място в класирането, с 21 точки, а Пирин е осми, с 26 в актива си.