Наставникът на Пирин Олександър Бабич бе доволен от представянето на своя отбор при нулевото равенство с Черно море от 30-я кръг на efbet Лига. Специалистът похвали играчите си, като призна, че има и сериозен интерес към вратаря на "орлетата" Максим Ковальов.

"Играхме три мача с топ отборите – първите в класирането. Тези четири точки са страхотен резултат. Знаехме, че преди мача ще трябва да играем много добре в защита. Черно море е много добре физически отбор. Имат играчи, които са силни един на един. Ние ги анализирахме много внимателно и се подготвихме как да играем в защита. Момчетата са дори разочаровани, че взехме само точка. Добър атестат са последните три мача за работата, която вършим. Черно море е силен отбор и заслужава мястото, на което се намира", заяви той.

"Нашата цел е да се спасим. Не можем да кажем, че сме го направили. Искаме да се борим стъпка по стъпка и може би някой ден ще се борим за класиране в Европа, но минава през много работа на трансферния пазар и на тренировките. Не сме сигурни за нашето място и трябва да се борим", добави наставникът на Пирин.

"Следващият мач ще бъде същият, тоест ще се изисква максимална концентрация. Ковальов е номер едно за нас. Страхотно работим заедно. Той заслужава голям процент от мачовете да е номер едно, да е играч на мача. Има предложения от други отбори, има интерес, но ще направя всичко възможно да остане тук и да играе за Пирин. Трябва да намерим друг човек, който да го замени, ако той реши да продължи кариерата си другаде", завърши Олександър Бабич.