Две от постоянните комисии към Общински съвет – Благоевград, проведоха съвместно заседание, на което бе разгледано предложението, относно намерението на акционерното дружество, което предлага да поеме управлението на Пирин.

Благоевградчанинът Георги Спасов и бизнесменът от София Милен Стефанов са внесли предложение до кмета Методи Байкушев за управленско участие в развитието на орлетата.

„Оперираме в 21 държави с познати брандове. Обичам футбола и случайно запознанство с Петър Занев ме въвлече в каузата „Пирин““, каза Стефанов, цитиран от „Фокус“.

„Цялата идея ме въвлече в детайлите. Аз и г-н Спасов имаме желание да бъдем част от тази структура. За нас това е бизнес структура и тези 10%, които остават в притежание на ОФК, са с право на излъчване на представител на борда на директорите. Относно финансовата част – ние заварваме положение, което е на минус. Оцеляването в Първа лига е основен приоритет от бизнес гледна точка, защото идеята на клуба ще се промени, ако изпадне в по-долна дивизия, по отношение на приходите. Успяхме да намалим задълженията от 800 000 лв. на 300 000 лв., което ни даде възможност да подновим лиценза, защото комисиите в БФС имат доста специфични критерии за това. Ние бързахме, защото бяхме притиснати от времето за създаването на това акционерно дружество“, коментира още Стефанов.

По думите му дупката в бюджета на Пирин е около 1,4 – 1,6 млн. лв.

„Очаква се той да нарасне до 6-7 млн. лв. В момента сме на абсолютния минимум за един клуб“, добави той.

По време на изслушването в комисията стана ясно също, че бизнес планът, който имат от акционерното дружество, е реалистичен и е до 2028 г.

„Идеята на новото АД е не да стартира на чисто, а сме планирали изчистване на всички задължения – те са приемствани. Нямаме користни цели! Не приемаме форма на управление, в която ние да решаваме всичко. Дейността на г-н Занев е гордост за мен. Всеки инвеститор, който погледне задълженията, знае, че клубът ще фалира, но след 6 месеца с г-н Занев това не се случи“, коментира още Стефанов.