Пирин Благоевград има сериозни кадрови проблеми преди домакинството си на Черно море от последния, 30-и кръг на редовния сезон в efbet Лига.

Двубоят, който е в събота събота, 20 април, от 15.15 часа на стадион „Христо Ботев“ ще пропуснат контузените Николай Бодуров, Аймен Суда, Илиан Костов. Втори мач наказание изтърпява Христо Попадийн.

През седмицата с основната група на Пирин тренираха доскоро възстановяващите се от травми Андрей Йорданов и Любомир Тодоров. Ден преди двубоя своя 34-ти рожден ден отпразнува капитанът Александър Дюлгеров, който се преди седмица се върна в игра при гостуването на ЦСКА, след като известно време бе извън строя поради травма. 

Старши треньорът Олександър Бабич сподели накратко очакванията си за мача с намиращия се на второ място във временното класиране на Първа лига отбор на гостите от Варна.

„Отборът ни се подготвя както обикновено - гледаме и анализираме противника. Зареждаме се с положителни емоции и вярваме в успеха. Мястото, на което се намира Черно море показва, че това е отбор от висока класа. Показателно е, че начело на този тим е националният селекционер на България, който върши отлична работа и на двете места“, каза украинският специалист.

„Ще се опитаме да бъдем спокойни и да задържим максимално топката. Нужна ни е скорост в атака, но и максимална концентрация в защита. Вчера бяхме на представяне на филм за историята на Пирин и вярвам, че на мача ще дойдат много хора, за да ни подкрепят. Нужна ни е 100%-ва мобилизация и вяра, защото няма да е никак лесно срещу толкова добре балансиран и отлично представящ се във всички линии отбор като Черно море“, допълни Бабич пред клубните канали.