Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ОФК Пирин Благоевград, съобщиха от Общината, която в момента е собственик на акциите на клуба. От там посочват, че общинският кмет Методи Байкушев е внесъл предложението за разглеждане в Общински съвет. 

Благоевградчанинът Георги Спасов и бизнесменът от София Милен Стефанов са внесли преди това до кмета Байкушев предложение за управленско участие в развитието на футболния клуб „Пирин“ ЕООД Благоевград, посочват от Общината. Представителите на дружеството са заявили готовност да представят бизнес плана си за развитието на футболния клуб пред Общински съвет, който трябва да се произнесе по предложението им на заседание, което предстои на 26 април. 

През март миналата година Общински футболен клуб Пирин стана официален собственик на 100 процента от акциите на клуба. Акциите бяха безвъзмездно прехвърлени от „Белогур Пропъртис“ ЕООД, след като седмица по-рано общинските съветници на Благоевград дадоха съгласието си за това. До промяната в собствеността на акциите на клуба се стигна, след като през февруари 2023 г. тогавашния собственик на Пирин Пол Белогур обяви, че се оттегля от клуба./ БТА