Наставникът на Пирин Петър Златинов бе доволен от играта на неговия тим, но не и от резултата след загубата от Славия (0:2) за Купата на България. Според треньора „орлетата” надграждат след всеки един мач и е въпрос на време да започнат да си вкарват положенията.

 

„Пропуснахме си ситуациите, и ако бяхме вкарали… не казвам, че ще бием Славия, но развоят щеше да е друг. Има го и това във футбола. Момчетата трябва да си извадят поуките и да видят, че няма нищо страшно от противниците”, сподели Петър Златинов пред DIEMA SPORT.

„Пропуските трябва да ги лимитираме и не можем да се извиняваме, че сме неопитни и млади. В един мач имаш едно-две положение и ти трябва да ги вкараш. Днес имахме две стопроцентови, но е важно, че играем приличен футбол и стигаме до тези ситуации. Направихме две-три грешки, пък те се възползваха от тях. Ние не успяхме да го направим това. Радващото е, че от мач на мач играем това, което искам и тренираме”, продължи наставникът на благоевградчани.

„Не мисля, че сме отпаднали физически. Стояхме добре на терена, но си оказва влияние, че сме млад отбор. Купата не ни беше приоритет. Излязохме в този мач, за да се забавляваме. Харесва ми, че играем все по-добре и трябва да се стремим да израстваме бързо. С момчетата си говорим, че не мислим, че има отбори, които са над нас и ни превъзхождат, но колкото се може по-скоро трябва да започнем да побеждаваме”, завърши Златинов.