През този сезон Пирин претърпя какви ли не трусове. Шефове си идваха и тръгнаха, направиха се и две треньорски смени и отборът през зимата бе поет от украинеца Олександър Бабич, който дотогава водеше третодивизионния Фратрия. Под ръководството на 48-годишния специалист "орлетата“ хвърлиха една от най-големите бомби в първенството – победата с 2:1 над ЦСКА на стадион „Васил Левски“. Тя бе първа за благоевградчани над гранда в София и Бабич успя там, където от 1973 година насам куп негови колеги не успяха. 
 
" Всяка победа е много важна за Пирин, но тази над ЦСКА дава допълнително увереност, а освен това показва, че ние се движим в правилната посока. Все пак съм радостен, че успяхме и да влезем в историята с този успех.
 
Преди срещата настройвах момчетата, че шансове винаги има, стига да се придържаме докрай към нашите планове за срещата. Така се получи, че всички ние повярвахме, че можем да се представим успешно срещу ЦСКА", заяви пред "Мач Телеграф" Бабич, който има договор с Пирин до лятото на 2025 г.
 
Той разкри, че в основата на победата срещу ЦСКА е промяната в мисленето на играчите.
 
"За тези близо четири месеца начело на Пирин успях да променя мисленето на футболистите. Към това можем да прибавим също, че играчите станаха доста по-надеждни и дисциплинирани в защита. Оттам можем да действаме по-спокойно и уверено в атака. И вярвам, че ако продължим да сме максимално концентрирани до последната среща, ще изпълним задачата си", обясни треньорът.