Вторият отбор на Пирин победи Славия с 3:2 в мач игран днес на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

Момчетата на Иван Стойчев имаха превъзходство през по-голямата част от двубоя. Пиринци излязоха в състав: Макенджиев, Якимов, Митревски, Кр. Стоянов, Стоев, Шумантов, Наков, Б. Стоянов, Димиров, Ка. Стоянов и Стойков. През втората част в игра влязоха още Младенов, Йорданов, Дюлгеров, Гърков и Спириев.

"Зелените" поведоха във 2-та минута, след като Веско Стойков бе най-съобразителен в едно меле в наказателното поле на вратаря на Славия Йордан Господинов. Стойков бе изведен прекрасно в 10 минута, но ударът му от воле срещна гредата.

Натискът на зелените намаля в последните минути на полувремето, като "орлетата" дори сбъркаха при една контра на Славия, довела до изравняването на резултата от Младенов.

Пиринци успяха да поведат отново до края на полувремето, като отново Стойков отбеляза. Този път той демонстрира запазената си марка- прехвърляне на вратаря. Второто полувреме започна отново с натиск на Пирин. Благой Наков направи силно второ полувреме, като един негов удар първо нацели гредата, а пък след негов пробив в 74-та минута той нахлу от дясната страна на вратата на Славия, подаде остро по земя и за връхлитащия Даниел Младенов остана само най-лесното- да вкара в опразнената врата.

Футболистите на Славия не се предадоха след този гол и 10 минути по-късно намалиха резултата на 3:2, след като Самокишев вкара прекрасен гол от пряк свободен удар. За повече в мача нямаше време, като пиринци се поздравиха с поредната си победа в дублиращата група.