Футболистите на Пирин Гоце Делчев от днес ще прекратят тренировки, като причината за това е финансовото състояние на тима. Играчите имат да получават по две заплати и по три премии, и търпението им вече е изчерпано.

Любопитното в случая е, че една от премиите е още от есента на миналата година за победата над Беласица Петрич с 3:0 в мач от турнира за Купата на България. По този начин доброто представяне на тима е на път да бъде зачеркнато, след като в момента отборът се намира на 6-то място в Западната Б група, а има и възможност тимът да финишира непосредствено след местата, даващи право на участие в А група и бараж.

„Това, което се случва в никакъв случай не бива да се нарича бойкот. Просто това е нашият знак към ръководството на отбора, че нещо трябва да се промени. Знаем, че общинските футболни клубове функционират добре, например в Сливен и Монтана. Надявам се нещата и при нас да се оправят”, заяви капитанът на тима Васил Чергов.

Той добави още, че голяма част от играчите са с едногодишни договори, които изтичат след месец и има опасност всички те да си тръгнат, а Пирин да остане с недостатъчен брой състезатели. Очаква се в близките дни ръководството на отбора да реагира на създалата се ситуация, за да бъде завършено първенството по нормален начин.