Нападателят на Пирин Благоевград Спас Делев, който получи криза минути преди края на вчерашния полуфинален двубой с Левски за Купата на България и бе закаран с линейка в болницата в Благоевград, е бил изписан от лечебното заведение още снощи.

Това съобщи за БТА тази сутрин изпълнителният директор на ПФК Пирин Благоевград Малин Халачев. Най-радостното е, че направената кардиограма и другите първоначални изследвания са добри, днес предстоят допълнителни, каза той: „Всички видяха как се раздаде на терена вчера това момче и лекарите отдават проблемите, които получи, на пълното му изразходване в мача.”

Халачев съобщи още, че през седмицата преди двубоя с Левски футболистът, който е сред най-успешно изявяващите се в състава на Пирин Благоевград тази пролет и бе обявен за играч на един от отминалите шампионатни кръгове в А група, е прекарал на крак и лек грип.

Желанието му да участва в полуфиналния сблъсък за купата е било толкова силно, че е пренебрегнал здравословните си проблеми, обясни изпълнителният директор на клуба.

Бързоногият футболист бе и най-опасният нападател в състава на благоевградчани вчера и има с голям принос за успеха и класирането на отбора от Благоевград за финала в турнира за националната купа.

„По всяка вероятност Спас Делев няма да участва в предстоящия ни в края на седмицата мач за първенството в А група с пернишкия Миньор”, каза още Халачев.