Старши треньорът на Пирин Наджи Шенсой не бе доволен от равенството между неговия тим и Спартак Варна, не толкова заради загубените две точки, колкото за неумението на момчетата му да отбележат гол.

„За съжаление, трудно може да бъде подготвен един отбор за едно дерби, всичко беше планирано, имаше план А и план Б. План А беше с Драги Коцев и Спас Делев, пет стопроцентови положения пропуснахме, такива положения не се пропускат. Инициативата и контролът бяха в Пирин, но нямаше голове,” заяви Шенсой.

„Един отбор е като една фабрика, за обувки например. Може да имаш продукция, но когато няма продажба, няма реализация, ще пропаднеш. Целта на отбора е да създава положения, но главното е да ги реализира. Иначе съм доволен от раздаването на всички футболисти. Аз съм от малко време тук треньор и не мога за кратко да мина всичко. Метушев и Калоян не са подготвени психологически да играят 90 минути.”

Опитният специалист разясни какво всъщност означава гол. „Във футбола е най-трудно да се вкарва гол. Това не е българска дума, това е английска дума и означава в речника „цел”. Ако не вкараш гол, значи не си си изпълнил целта,” каза той.

Наставникът на Пирин призова цялата страна да изгледа мача и да преценят хората сами кой трябва да остане в А група: „Отборът на Пирин опита всичко тактически да стигне до гола. Според вас кой отбор заслужава да остане в А група. Нека цяла България да ни гледа, и да каже, кой отбор трябва да остане в А група. Да гледат касетка, кой отбор играе футбол, кой само се брани.”

„Едната точка си е една точка, ако не можеш да биеш, не можеш и да падаш. Но аз абсолютно не съм планирал равенството, как може да го планираш това,” завърши Наджи Шенсой.