Пирин на практика си осигури оставане в А група и през следващия сезон, след като в мач от 25-тия кръг победи гостуващия отбор на Миньор с минималното 1:0. Така „орлетата” могат да насочат усилията си към финала за Купата на България, където срещат Литекс. Отборът от Перник пък утежни ситуацията си, като остана на 13-то място с 24 точки, само на една пред Вихрен.

Двубоят на стадион „Христо Ботев” в Благоевград започна равностойно, но постепенно домакините натиснаха своя съперник. В 25-та минута Даниел Пеев получи топката на 5-6 метра пред вратата на Чворович, но стреля над нея. До края на първата част и Мирослав Ризов имаше удобен шанс, но стреля до сглобката на вратата.

През второто полувреме домакините продължиха с натиска, който доведе и до единствения гол в мача. Той стана факт в 56-та минута, когато Любо Витанов от 3-4 метра засече с крак центриране от корнер на Галчев.

До края на мача Пирин умело задържаше резултата, а в последните минути Витанов можеше и да вкара и втори гол. Той бе изведен сам срещу Чворович, но ударът му мина над вратата.

Във временното класиране Пирин е десети с 31 точки, докато Миньор остава на 13-то място с 24.