В много здрав и напрегнат мач Пирин успя да поднесе сензацията на турнира за купата на България като победи с 1:0 Левски във втория полуфинален сблъсък и по този начин благоевградчани се класираха на финала, където ще се изправят срещу Литекс.

Домакините започнаха силно мача и в 3-та минута Спас Делев се опита с извеждащо подаване да намери Драги Коцев, но Митрев успя да излезе и да избие топката.

Левски отговори с опасност пред вратата на Пирин в 6-та минута, когато Тасевски центрира от корнер в наказателното поле на домакините, след което Георги Христов стреля опасно, но Макенджиев успя да избие топката

В 14-та минута Спас Делев подаде много добре към Витанов в наказателното поле на Левски, който с много силен удар уцели напречната греда на вратата на Митрев.

Натискът на Пирин продължи и в 36-та минута Делев получи извеждащо подаване, след което успя да прехвърли Митрев, но на празна врата се забави с удара и Бистрон предотврати сигурен гол във вратата на Левски.

Пирин игра много силно през второто полувреме и логично стигна до гол във вратата на Левски. В 56-та минута след много груба грешка в защитата на Левски Делев нахлу в наказателното поле на гостите, след което подаде на Даниел Пеев, който с премерен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Митрев за 1:0.

В 80-та минута Спас Делев направи за смях цялата отбрана на Левски, след което стреля опасно отблизо, но топката срещна напречната греда. В следващата атака отново Спас Делев премина през Милиев и излезе сам срещу Митрев, след което стреля, но вратарят на Левски успя да спаси.

Пирин завърши мача с човек по-малко, след като в 87-та минута Спас Делев падна на терена и бе изкаран на носилка, след което бе занесен в линейката и откаран в близката болница.

До края на мача Левски се опита да изравни с безсмислени центрирания в наказателното поле на Пирин, където бранителите на домакините се справиха с всички ситуации.

Пирин предизвика истински фурор в турнира за купата на България, след като на четвъртфинал отстрани ЦСКА, а на полуфинал взе „скалпа” и на Левски.