Славия загуби драматично от Пирин с 2:3 на „Овча Купел” в първия мач от 24-ия кръг в А група. Така, „орлетата” спечелиха важни три точки в борбата за оцеляване в елита, а пък „белите” записаха петото си поредно поражение.

Точни за победителите бяха Дани Пеев (10-та минута), Спас Делев (45+2) и Драги Коцев (90+1). За домакините реализираха Йордан Петков и Бето съответно в 16-та и 32-та минути.

Срещата започна донякъде изненадващо, след като „орлетата” успяха да открият резултата в своя полза. В 10-та минута Пеев вкара за 1:0, след отличен пробив Драги Коцев преди това.

В 16-та минута домакините успяха да възстановят статуквото. „Белите” получиха правото да изпълнят корнер, топката центрира Асен Николов, а с глава неспасяемо засече Петков, който вкара за 1:1.

Неприятна ситуация се получи в 24-та минута. Галин Иванов се сблъска със своя съотборник Кавдански, след което падна на земята, а на терена влезе медицинската линейка. По-късно се разбра, че Иванов е получил комоцио и счупване на ушната мида. Пострадалият бе заменен незабавно, а на негово място в игра се появи Димитров.

Домакините от Славия успяха да стигнат до пълен обрат в резултата след малко повече от половин час игра. В 32-та минута Бето с далечен удар ниско по тревата с десния крак матира Ганев за 2:1.

Тимът от Благоевград стигна до 2:2 още преди края на първото полувреме. Във втората минута на даденото от съдията триминутно продължение, груба грешка в отбрана допусна Петков, който се опита да изчисти топката в наказателното поле, но тя попадна в Делев, който бързо се ориентира и вкара във вратата на домакините.

През второто полувреме „белите” се опитаха да стигнат до победата, докато в същото време играчите на Наджи Шенсой привидно играеха за хикс. В 63-та минута влезлият на полувремето Николай Вълев удари гредата на Ганев, но последната дума в мача имаха „зелените” от Пирин.

В 91-та минута Драги Коцев проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле на Славия и с хубав удар вкара за 3:2 в полза „орлетата” като така донесе и победата за своя отбор.

След загубата днес Славия заема 6-то място с актив от 30 точки. Пирин пък е на 11-та позиция с 28 точки.