Лудогорец победи с класическото 3:0 като гост Пирин в първа среща от 6-ия кръг на А група. Василев откри резултата в 21-ата минута, а Кешеру добави две попадения в 36-ата и 62-ата минута.

С тази победа Лудогорец оглави класирането в А група с актив от 13 точки, но с мач повече от Литекс. Пирин е последен с 1 точка и само 1 отбелязан гол.

Лудогорец откри резултата в 21-ата минута на срещата, след като младокът Александър Василев посрещна топката, след като Кешеру нацели гредата, и матира Костов.

Малко преди гола Моци нацели напречната греда, след като засече центриране от корнер.

Преди почивката Лудогорец успя да удвои. Новото попълнение на шампионите Клаудио Кешеру откри головата си сметка, след като със силен удар в левия ъгъл на Костов оплете топката в мрежата на домакините в 36-ата минута.

Пирин пропусна едно доста сериозно положение в средата на полувремето, след като трима футболисти не успяха да насочат топката към голлинията на Борян.

В края на полувремето Светослав Дяков пропусна да направи резултата класически, но Костов беше на мястото си.

През втората част още в 50-ата минута Маркиньос от три метра стреля към Борян, той изби кълбото около голлинията, но съдията беше маркирал засада.

Кешеру нацели гредата след като центрира кълбото, изпълнявайки корнер в 58-ата минута, но вкара втория си гол в 62-ата минута след перфектна асистенция на Мисиджан.

Джоди Лукоки пропусна да направи резултата 4:0, след като насочи два пъти изстрели към Костов, но стражът отчая футболистът на гостите в 75-ата минута на срещата.

Домакините отвърнаха с удари на Тасев и Маркиньос, но не сполучиха. В края на двубоя Дяков пропусна също да се разпише. Феновете на домакините скандираха "Оставка" по посока треньора на домакините Неделчо Матушев в края на двубоя.