Лестър успя да изпълни своята цел. Въпреки трудния сезон и предизвикателствата пред „лисиците“, всичко завършва добре за Енцо Мареска и компания. Лестър отново ще бъде част от Висшата лига, само след година отсъствие, а още по-сладко за всички свързани с клуба е първото място в Чемпиъншип, което бе окончателно подсигурено, след класическата победа при гостуването на Престън в понеделник вечер.

Така кръг преди края на сезона, в Лестър имат всички поводи за празнуване, след като първо преди броени дни, съставът си осигури завръщането в английския елит, а преди броени часове, триумфира и с трофея във втората по сила дивизия в страната.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Сега, мениджърът Енцо Мареска засипа с похвали своите футболисти, и за пореден път отдаде дължимото на Джейми Варди.

„Мисля, че всички можем да сме много щастливи от постигнатото. Завръщаме се във висшата лига, където смятам, че заслужаваме да бъдем и определено ни очакват вълнуващи месеци. Много пъти вече заявих, че в Чемпиъншип е изключително трудно да се играе, заради огромния брой мачове и сериозните опоненти, срещу които трябва да се изправиш, но е чудесно, че ние свършихме нашата работа. Ще се насладим на всичко, което ни се случва в момента, защото  играчите заслужават да отпразнуват успеха  заедно с феновете и да изживеят тези мигове. Считам, че няма повече какво да кажа за Джейми Варди, защото всичко е казано за него. Той е невероятен, и според мен  може да бележи голове, докато навърши 45. Това му е в кръвта, и е ясно, че ако не беше Варди, Лестър изобщо нямаше да е същият клуб. Този човек е истинска легенда на клуба, като все още не сме дискутирали удължаване на неговия контракт, защото първо искахме да сме спокойни за бъдещето и да изпълним поставените цели. Почти съм сигурен, че Варди ще остане и през следващия сезон и ще е чудесно отново да  бъде част от висшата лига“, каза Мареска.