Американската мениджърска агенция „CRD Sport“ получи 90% от акциите на Пирин. Това стана с решение на Общинския съвет на днешното заседание.

С 33 гласа „за“ Общинския съвет Благоевград одобри предложението на кмета Илко Стоянов да бъде позволено на Американската мениджърска агенция CRD Sport да получи 90 % от акциите на ПФК „Пирин“, пише 24 часа.

Предложението беше вкарано като извънредна точка в дневния ред.

Американската агенция е изявила желание да стане собственик на клуба и е провела разговори с кмета. От Община Благоевград съобщиха, че предвид факта, че процедурата ще отнеме административно време, а трябва да се реагира своевременно, бе разрешено да се изтегли безлихвен заем до 1 млн. лв. от Пирин, който ще бъде отпуснат от потенциалния инвеститор.

По този начин заявилият инвестиционно намерение ще има възможност да извърши всички необходими действия по запазване както на лиценза, така и на самия футболен клуб.

В случай, че до 5 май 2023 г. футболният клуб получи необходимите лицензи, на нарочна сесия на Общински съвет – Благоевград ще бъдат прехвърлени акциите, притежавани към момента от Пирин на CRD Sport.