Футболен клуб Пирин привлече националния вратар на „Отбор на надеждата“ Асен Трайков, който представяше България на световното първенство по футбол за бездомни хора в Уелс преди месец. 16-годишният талант премина успешно пробите в юношеския тим на благоевградчани за своята възраст и в момента е в очакване на картотека за предстоящия официален мач в края на седмицата. Дебютът на Трайков за Пирин беше миналата събота, при гостуването на мъжкия тим на Белица в приятелска среща. Благоевградчани спечелиха мача с 3:2, а бившият национал не допусна попадение в своята врата по време на престоя си на терена.

През последния сезон Трайков игра за социалния клуб „Конкордия“, а миналото лято взе участие и в организираната от БФС световна купа за деца в неравностойно положение, която се проведе на Национална футболна база „Бояна“. Тогава националът получи приза за най-добър вратар на турнира.

До трансфера на Трайков в Пирин се стигна по инициатива на Греъм Уорън, представител на компанията мажоритарен собственик в клуба „Емирейтс Уелт“. Англичанинът е проследил мачовете на „Отбор на надеждата“ на Мондиала в Уелс и е останал впечатлен от отличното представяне на българския тим. След завръщането от шампионата Уорън е осъществил контакт със създателя на отбора и негов мениджър Виктор Кирков и е отправил предложение да даде шанс за развитие на някои от състезателите, които победиха представителен състав на Бразилия, за първи път в историята на българския футбол.