Пирин победи Добруджа с минималното 1:0 в последен мач от първия кръг на новия шампионат във Втора лига. Владислав Златинов донесе успеха за „орлетата” с гол в 48-ата минута, за да вгорчи завръщането на добричкия тим в професионалните нива на българския футбол.

С този си успех Пирин взе пълния комплект от точки, както в първия кръг сториха и Несебър, Царско село, Струмска слава и Арда.

Първото полувреме на срещата премина в тактическо надиграване, а положенията пред двете врати не бяха много на брой. Напрежението в играчите на двата тима, като че ли надделяваше и едва след 25-ата минута играчите заиграха по-спокойно и открито.

Второто полувреме започна ударно за домакините, които откриха резултата в Благоевград след едва 180 секунди игра.

Владислав Златинов отигра много технично с пета в наказателното поле, за да преодолее вратарят на Добруджа Димитър Илиев и да даде аванс на „орлетата”.

В 66-ата минута Николай Николаев стреля силно от дистанция, но вратарят на Пирин Ивайло Яначков уверено улови. Четири по-късно Добруджа изравни, но страничният съдия вдигна флага за засада.Румен Николов бе в засада и голът за гостите не бе зачетен. Именно Николов имаше шанс да изравни в 78-ата, но изпълнението бе трудно за отиграване и топката отиде в аут.

Кристиян Петков излезе в изгодна позиция в 83-ата минута, но Добруджа отново не успя да реализира гол.

Така Пирин стартира с победа при завръщането си във Втора лига, като през миналия сезон благоевградчани бяха част от елита на българския футбол.