ОФК Пирин Благоевград ще стартира подготовката си за новия сезон във Втора лига на 21 юни, съобщиха от клуба. Предварително изготвената програма включва лагери в Благоевград и Банско, като за втория са фиксирани дати от 8 до 20 юли. 

Първенството на Втора лига ще започне в уикенда на 28 и 29 юли. Футболистите и треньорите се събраха днес на стадион "Христо Ботев" за уточнение на програмата, след което официално бяха пуснати във ваканция. 

Договорите на болшинството състезатели изтичат, като до лятото на 2019 година с клуба са обвързани само шестима играчи. Това са Красимир Костов, Александър Башлиев, Димитър Благов, Манол Чапов, Румен Сандев и завръщащият се след наем в Созопол Кирил Грозданов. 

Контрактът на Анти Рениа пък беше разтрогнат днес, тъй като той е принуден заради двойното си гражданство да влезе в гръцката казарма за девет месеца. 

Все още няма ясното по селекцията и кои от състезателите с изтичащи договори ще останат, като повече информация се очаква в началото на юни. 

В Пирин пристигна и лицензът за професионалния футбол, след като клубът отговори на минималните изисквания за участие в Евротурнирите и в Първа Лига, но благоевградчани ще трябва да играят от следващия сезон във втория ешалон, след като загубиха баража за оставане в елита от Витоша Бистрица./БТА