Пирин разгроми състава на Добрдужа с 4:0 в  последен мач от 28-ия кръг във Втора лига. Антон Карачанаков откри още в първата минута на мача. В 48-та минута Станислав Манолев удвои аванса на своя тим. Стилиян Николов вкара за 3:0. Станислав Манолев направи разгрома пълен в 81-та минута. На "орлетата" вече им е нужна само точка, за да се чувстват сигурни за българския елит. 

Двубоят започна по брилянтен начин за състава на "орлетата", след като Антон Карачанаков откри резултата още 36-та секунда на мача, след катос е възползва от меле пред вратата на Ивайло Василев. 

В 17-та минута гостите бяхаблизо до създаването на положение, но ударът на Ерик Почански беше блокиран. В 29-та минута Антон Карачанаков успя да центрира много остро, успоредно на гол линията на Добруджа, но Станислав Манолев не успя да засече. 

В 37-та минута Стилиян Николов имаше шанс да стреля от границата на наказателното поле, но изстрелът му беше блокиран. В 41-та минута Спас Георгиев пробва мерника си отдалеч, но над вратата на Ивайло Василев. 

Пирин започна втората част вихрено и в 48-та минута резултатът вече беше 2:0. След двойна комбинация между Венци Бенгюзов и Станислав Манолев, последният излезе сам срещу Василев и не направи грешка. Две минути по-късно се стигна до нови две разбърквания пред вратата на Добруджа, но и в двата случая се размина третия гол. 

В 57-та минута Стефан Митев опита шут от воле, но доста над вратата на Петър Петров. Три минути по-късно Красимир Станоев видя как центрирането му се отклони в крак на бранител, което затрудни Ивайло Василев. В 63-та минута Хасан Адемов опита мощен шут от над 20 метра, но топката профуча над вратата на Пирин. 

В 71-та минута Спас Георгиев центрира остро в наказателното поле на гостите, но трима негови съотборници не успяха да се справят със задачата да отправят точен удар. 

В 77-та минута "орлетата" имаха шанс да направят резултата класически, но Преслав Йорданов пропусна от бялата точка. Само минути по-късно Николов поправи грешката и вкара с глава за 3:0. В 81-та минута разгромът беше подпечатан, след като Станислав Манолев се разписа от над 25 метра с топовен удар. Това се оказа и крайният резултат в мача - 4:0. 

Пирин - Добруджа 4:0 

1:0 - Антон Карачанаков (1)

2:0 - Станислав Манолев (48)

3:0 - Стилиян Николов (78)

4:0 - Станислав Манолев (81)

Ето и съставите на двата тима:

Пирин: Петър Петров, Александър Дюлгеров, Антон Карачанаков, Архан Исуф, Венцислав Бенгюзов, Гурам Гощелиани, Красимир Станоев, Николай Бодуров, Спас Георгиев, Станислав Манолев, Стилиян Николов; 

Додбруджа: Ивайло Василев, Преслав Петров, Мирослав Пушкаров, Ахмед Адемов, Цветелин Радев, Якуб Идризов, Цветан Илиев, Стефан Митев, Иван Цачев, Димитър Алексиев, Ерик Почански;