Известният ирландски треньор на родния втородивизионен Пирин Благоевград - Уорън Фийни даде интервю за най-известният британски спортен канал „Sky Sports“. В него той говори за случката с расизма в мача между националните отбори на България и Англия, като защити българите твърдейки, че не са расисти. Той коментира и родните клубове като Лудогорец, Левски, ЦСКА и естествено неговия Пирин.

Фийни започна интервюто с припомняне, че най-известният българин, играл в Англия, Димитър Бербатов е започнал кариерата си именно в благоевградския тим.

„Оттам започна Димитър Бербатов като дете. Мисля, че домът му е на около 150 метра от стадиона. Ако успеем да намерим нов играч като него, ще сме повече от щастливи”.

Специалистът обясни как върши работата си в тежката ситуация около пандемията с коронавирус и не пропуска да похвали собствениците на Пирин, които осигуряват отлични условия за подготовка.

„Това е прекрасно място с фантастични собственици. Те имат големи планове за тима, току-що изградиха нова тренировъчна база с много пари. Впечатлен съм не само от клуба, но и от Благоевград, и от самата България”, продължи ирландецът.

„България не желае [расизъм]. Това бе малцинство от фенове. Това не е нещо, което искаме и със сигурност не съм го виждал на нашите мачове. Бил съм на няколко мача от елита и не съм го виждал и там. Може би феновете излязоха точно за този двубой, за да бъдат чути”, заяви Фийни.

Накрая той обърна внимание и на водещите отбори от efbet Лига.

„България има страхотни отбори – Лудогорец, Левски, ЦСКА, ние. Искаме да влезем в топ лигата”, каза още Уорън Фийни.