Наставникът на Пирин Благоевград, Уорън Фийни, изрази голямата си радост от класирането в елита на българския футбол, след успеха на "орлетата" с 2:0 при визитата на Литекс в двубой от поредния кръг на Втора Лига. 

„Очарован съм. Тези футболисти са фантастична група. Много хора ми казаха, че имам страхотни играчи, но трябва да ги накараш да играят заедно. Всички работехме здраво и се връщаме там, където ни е мястото“, започна той.

„Хората критикуваха стила ми. Казах ни, че имаме твърде много играчи, но аз исках повече качество. Хората искаха да ме разкарат, имаше много негативна енергия. Всичко обаче се получи заради футболистите. Беше трудно, но сега трябва да се насладим, защото в такива времена е нужно на всеки миг да се насладиш“.

„Със сигурност не беше лесно за мен. Познавам футбола, играл съм на високо ниво. Исках играчите да ми повярват, не ме интересуваше мнението на хората. Хората поставяха под въпрос моето назначение, но не съжалявам за нищо. Те са фантастична група. Оттук насетне започваме да се готвим за елита“.

„Футболистите ще се насладят на това, ще празнуваме. Искаме обаче да спечелим лигата. Литекс има страхотен отбор и са много добре подредени. Това е единственият отбор, който ни открадна точка. Знаехме, че ще е трудно, но след първия гол можеше да вкараме и още“.

„Футболът се играе 90 минути. Трябва да си концентриран. Малко класа от Карачанаков ни спаси. Трябваше да правим точните неща в правилните моменти. Ще празнуваме, защото сезонът беше сложен. Такива моменти не идват всеки ден. Искам обаче да изградим шампионски манталитет и това ще се случи само ако спечелим лигата“, завърши Фийни.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.