Пирин намери търсения от години спонсор в лицето на световноизвестния инвестиционен посредник „Емирейтс Уелт“. Контролния пакет акции във всички разклонения на марката държи кралското семейство в Дубай, пише struma.bg.

Договорът на фирмата от Дубай с Пирин за срок от 1 г. стана факт снощи и бе скрепен с подписите на управителя на общинското футболно дружество Венко Попов и на представителката на „Емирейтс Уелт” у нас Ива Димитрова Уорън, която е родена и израсла в Благоевград. Бизнесдамата е потомствена привърженичка на орлетата, дъщеря е на бившия футболист на „Ботев“ (Благоевград) и Пирин Димитър Дацев.

Финансови параметри по сделката по изрично желание на рекламодателя не бяха огласени, но от клуба се похвалиха, че партньорската перспектива пред най-обичания отбор в Югозапада е много сериозна. Другата добра новина на деня за благоевградския клуб дойде от футболната централа.

ОФК Пирин получава лиценз за професионалния футбол, увериха от Лицензионната комисия на БФС, с което сложиха край на опасенията за изхвърлянето за трети път в последните 14 г. на орлетата в селската група. Финансовият иск на собственика на другия частен клуб Ивайло Андонов е с шестцифрово измерение, но не е взет под внимание при одобрението на лиценза.