Пирин Благоевград спечели петата си контрола от началото на зимната подготовка. "Орлетата" победиха с 2:1  третодивизионния Беласица Петрич на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. Головете за Пирин вкараха Орлин Старокин (12) и Андон Гущеров (42) , за петричани се разписа Симеон Бояджиев (89). 
 
Мачът започна с непрестанни атаки към вратата на гостите  още в 7-ата минута новото попълнение Венцислав Бенгюзов удари напречната греда. 
 
Пет минути по-късно Пирин поведе. Антон Карачанаков проби отляво и даде успореден на голлинията пас, който бе засечен отблизо от друг нов играч - Орлин Старокин. В 14-ата минута Гущеров намери Карачанаков на стрелкова позиция, но той прати топката извън очертанията на вратата.
 
Тимът на Уорън Фийни стигна да втори гол малко преди края на полувремето. В 42-ата минута Александър Бастунов центрира перфектно в наказателното поле, където Андон Гущеров прати топката в мрежата след хубав удар с глава. 
И след почивката Пирин продължи да бъде по-активния отбор и в 65-ата минута Гурам Гощелиани стреля опасно с глава след центриране на Карачанаков.
 
В 66-ата минута на мястото на вратаря Петър Петров се появи юношата Александър Марковски, който записа дебют с първия отбор. Младият страж се намеси отлично в 79-ата минута, когато Александър Дюлгеров изби към вратата опасно центриране в наказателното поле, а топката в крайна сметка се отклони от страничната греда.
 
В 82-ата минута Пирин пропусна още едно чисто положение за гол. Асен Либяховски изведе Гущеров на чиста позиция, но техничният му изстрел мина покрай лявата греда. Три минути по-късно Карачанаков пропусна отблизо, след като получи удобно подаване от Либяховски.
 
В 86-ата минута Стивън Кирилов от гостите центрира опасно, но младият Марковски се намеси и улови. Две минути по-късно Аспарух Шамкалов направи пропуск за гостите.
 
Крайният резултат бе оформен от Симеон Бояджиев в 89-ата минута, който проби отляво и стреля технично в обратния ъгъл.
 
Последната проверка преди началото на първенството за Пирин ще се проведе в петък, 5 февруари, на стадион „Христо Ботев“. Съперник ще бъде Миньор (Перник). Контролата ще бъде закрита за публика и представители на медиите.