Треньорът на Етър Иван Вутов заяви, че е доволен от победата срещу Пирин Благоевград с 2:1 в мача от петия кръг на Първа лига. Наставникът на “болярите” допълни, че тимът вече излиза на терена с далеч по-голямо самочувствие.

У дома и стените помагат: Етър с първа победа в елита

“Една много жадувана и очаквана победа, която да даде малко по-голям стимул на нашия отбор. Винаги казвам, че нашият отбор има възможности. Ние играем в момента без четирима състезатели, които в най-скоро време трябва да се върнат на терена. Искам да поздравя момчетата за изключително трудния мач, който изиграха на добро ниво. Можехме да решим мача още в първото полувреме, но все пак имаше много добри футболисти, които успяха да направят така че да решат мача”, каза Вутов.

“Правилото, че ако не вкараш, ти вкарват, до голяма степен важеше и в днешния двубой. Все пак мисля, че вложихме големи усилия и някой от играчите са доста поуморени”, допълни той.

Милен Радуканов: Трудно се променя манталитетът на футболистите

“Много е приятно да видиш хора, които те поддържат по трибуните, тъй като досега играехме на празни трибуни. Истината е такава, че когато няма кой да те подкрепи, ти отпадаш психически. Така че и феновете свърхиша голяма част от работата днес”, каза още треньорът на “виолетовите”.

“След изиграните мачове в Първа лига вече имаме по-голямо самочувствие и както се казва, се вижда живец. Днес това се показа и мисля, че вървим добре”, заяви той.

“Новото попълнение Иван Вълчанов направи страхотен мач. Георги Сърмов ще направи своя дебют в следващия мач срещу Славия. Мисля, че срещу Славия ще се справим добре. Те са непредсказуем отбор, но в момента с тези млади футболисти са наистина силен тим”, завърши Вутов.