Славия посреща Пирин в последния двубой от редовния сезон в Първа лига. Срещата ще се излъчва пряко по NOVA SPORT, както и онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио. Също така можете да го проследите минута по минута на GONG.BG.

Мачът бе пренасрочен за понеделник от събота, с което предизвика сериозен скандал, тъй като Пирин не бе уведомен за решението на СТК. Славия поиска преместването, заради отложения си с ден двубой с Дунав от предишния кръг.

Омар Абуд е контузен в състава на Славия, но Стефан Велев изтърпя наказанието си и отново е на разположение.

Въпреки недоволството си, Пирин ще трябва да играе в понеделник. Милен Радуканов ще може да използва Антон Костадинов, готов след травма. Вратарят Георги Георгиев продължава да лекува разтежение.

Надеждите на Пирин се уповават на Радослав Кирилов, отпушил се за голове след продължителна суша.

В миналия кръг срещу Дунав вратарят на Славия Георги Петков игра точно на 42-рия си рожден ден, а до рекорда на Йордан Филипов за най-възрастен футболист, взел участие в мач от първенството ни му остават още 5 месеца и 3 дни.

В предишния кръг наставникът на белите Златомир Загорчич за първи път през сезона използва само българи в състава си – 11 титуляри и 3 резерви.

С попадението си от пряк свободен удар срещу русенци Иван Минчев (Славия) изравни головия си рекорд в рамките на един сезон, постигнат с екипа на Монтана през 2015/16 г., когато обаче изигра 28 мача срещу 23 в настоящото първенство.

Пирин Бл не успя да вкара нито един гол в досегашните си 4 гостувания на софийски терен – нулеви равенства срещу Витоша и ЦСКА, последвани от загуби с 0:1 от Септември и 0:3 от Левски.

Единствените 2 мача в Първа лига на Юлиян Попев, които не са за Пирин Бл, са с фланелката на Славия през сезон 2011/12 г., останалите 157 са с екипа на благоевградчани. Капитанът на тима през този сезон е пропуснал само една игрова минута от максималните 2250.

На мачовете на пиринци през пролетта паднаха най-малко голове – общо 6 в 5 срещи (по 3 вкарани и допуснати от благоевградчани).