Ако някой ви каже, че лятото вече е към края си, спокойно можете да му отговорите: „Не и в Първа лига!“ Температурите по родните футболни стадиони си остават впечатляващо високи за сезона, а предвид развитията от София до Варна можем да заключим – и без да питаме фантастичното трио Малкоданска-Банова-Станкулова – че ще продължат да се покачват. Естествено, не всички се справят еднакво добре с повишаването в градусите. За някои промяната не е нещо повече от един приятен ден в сауната, докато други започват сериозно да се препотяват и да търсят живителна сянка. Положението става още по-тежко, ако сте облечени в черно и гоните топлината с размахване на карирано ветрило, така де, флаг…

ЕТЪР – БЕРОЕ 1:2

Играч на мача: Антон Карачанаков

Иван Вутов: Съдията не бе обективен, дори некомпетентен човек щеше да се справи

Още в първия двубой за кръга родните съдии се оказаха под лупата, която концентрираше болезнено слънчевата светлина върху болното място. На стадион „Ивайло“ домакините от Етър стартираха повече от чудесно чрез новото попълнение Алиуне Бадара, но после дойдоха дискусионните мигове, които върнаха Берое в мача. В 38-ата минута Антон Карачанаков изравни, докато Кохей Като бе в засада и може би пречеше на вратаря да се намеси докрай добре. Четири минути преди края на редовното време Берое получи спорна дузпа, за която повторенията показаха, че фаулът на Чавдар Ивайлов срещу Педро Еуженио определено бе извън наказателното поле. Това не попречи на Мартин Камбуров да реализира своя втори гол с екипа на старозагорци и да донесе успеха.

Томаш: Типично по български играхме на 30 процента от възможностите си

Хореография и протести от феновете на Берое

ЛЕВСКИ – СЕПТЕМВРИ 2:0

Играч на мача: Габриел Обертан

Делио Роси: Атаката продава билети, защитата печели титлите

Мартин Тошев: Ако ни бяха свирили дузпа, мачът отиваше в друга посока

Прохазка напомни за Бижутера с пропуск от упор

Жегата при „сините“ беше предизвикана най-вече от загубата в Пловдив срещу Ботев. Септември пристигна като изявен аутсайдер и направи максимума да задържи дискомфорта върху съперника. В 40-ата минута гостите не без основания поискаха дузпа, след като Давид Яблонски спря с лакътя си шут на Мартин Тошев във вратарското поле. Реферът Ангел Ангелов замълча, а точно преди паузата същият Яблонски откри за Левски и намали напрежението. През втората част отново чешкият защитник бе замесен в любопитна ситуация, при която спря набега на Жеан Патрик в пеналта, а Септември отново не чу сигнал за наказателен удар в своя полза. „Сините“ привърженици от своя страна бързо забравиха тези мигове в екстаза от 89-ата минута, донесла първия гол на новия любимец Габриел Обертан.

Малките левскари запомниха 15 септември 2017

Септември подава жалба срещу съдийството на мача с Левски

ВЕРЕЯ – ДУНАВ 2:1

Играч на мача: Юлиян Ненов

Веско Великов: Съдията повлия на резултата

Когато откажеш да сведеш глава, щастието нерядко те намира. Ситуацията за Верея и Илиан Илиев със сигурност не е най-лесната, а това е най-меко казано. Неведнъж от началото на кампанията треньорът подчерта с какви мъжки момчета разполага, а те не го подведоха в тежкия двубой срещу Дунав. Русенци поведоха в 31-ата минута чрез чудесния гол на Юли Ненов, а освен него изтърваха един куп положения и имаха пълно господство. Верейските „лъвове“ постепенно натрупаха увереност през второто полувреме, а Меди Фенуш изравни. В 88-ата минута единствено по силите на Георги Андонов бе по силите да реализира чудесен гол от трудна позиция, без значение, че вратарят не бе на голлинията.

Илиан Илиев: Не може повече така, искам да знам какво правим

ЧЕРНО МОРЕ – ЦСКА 0:1

Играч на мача: Фернандо Каранга

Скандално отменен кристален гол за ЦСКА

Гонзо: Съдиите или нямат морал, или не разбират футбола

Колкото и екшън да имаше под Аязмото обаче, нищо не можеше да се сравни със зрелището на „Тича“. Георги Иванов-Гонзо можеше и да обича да наказва „червените“ като футболист, но като треньор те си остават пълна загадка за него. А третата поредна загуба в първенството направи допира на морския пясък не така приятен… Гонзо имаше претенции относно изгонването на Цветелин Чунчуков за два жълти картона само в разстояние на минута, ала ако някой трябва да отправя претенции към съдийството на Стефан Апостолов, то това определено  бе ЦСКА. В самото начало Манолев бе повален от вратаря Боровик в пеналта, дузпа обаче не последва. После дойде и 40-ата минута, в която някак съдиите видяха засада при ситуация, в която гостите съвсем по правилата откриха резултата. През второто полувреме Апостолов имаше всички основания да изгони Фернандо Каранга (вече с жълт картон) и Илиас Хасани за инцидент помежду си, при който защитникът удари с юмрук в корема своя съперник. Двамата останаха на терена и имаха още един ключов дуел – за победния гол на „червените“, който падна в 6-ата минута от 9-минутното продължение.

Манолев: Разбира се, че сме фаворити за титлата

Капитанът на Морето: Може би бяхме беззъби отпред

Героят Каранга: Черно море ни затрудни най-много от всички

ВИТОША – ПИРИН 0:0

Играч на мача: Благой Макенджиев

Коце Ангелов: Надиграхме Пирин

Ако продължим с метеорологичните аналогии, то в планините вече се усети първия хладен полъх. Витоша прие Пирин у дома и със зъби и нокти извоюва едва втората си точка от началото на първенството. Особено след погрома с  5:0 над Локомотив Пловдив в предния кръг „орлетата“ на Милен Радуканов изглеждаха задължени да спечелят срещу противник, който вече беше нареди цели 7 загуби. Нищо подобно – тъкмо бистричани изпуснаха трите най-чисти ситуации в мача. На два пъти Петко Цанков излизаше на чисти позиции и не улучваше вратата, а в 87-ата Китан Василев предизвика чудовищно спасяване от Благой Макенджиев, който попречи на тима си да падне и от третия новак в елита. Логично след края на двубоя треньорът на гостите не бе никак впечатлен от тяхната продукция.

Радуканов: Играхме посредствено, резултатът е закономерен

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – СЛАВИЯ 1:2

Играч на мача: Галин Иванов

Бутилки и тръба полетяха към вратаря на Славия

Крушарски успокоява ултрасите на Локо Пд

Още една грешна стъпка за „смърфовете“, където градусите се приближават до взривоопасен диапазон. Четири загуби в последните 6 шампионатни мача беше постижение, което момчетата на Войн Войнов опитаха всячески да избегнат, но ето че то ги сполетя точно преди градското дерби срещу Ботев. Колебливият тим на Славия, наредил 3 поредни загуби, някак показа по-здрави нерви от пловдивчани и надделя с головете на Галин Иванов и Ивайло Димитров. Така „белите“ се отлепиха от предпоследното място в класирането, макар че спечелените от тях 8 точки не са най-впечатляващия възможен актив.

Христо Колев: Отборът е в криза

Загорчич: Важна победа, можеше да убият вратаря ни

Крушарски: Играчите ще си го получат

Деветият кръг в Първа лига приключва днес със сблъсъка между Лудогорец и Ботев Пловдив. Срещата започва в 20 часа и ще бъде излъчена пряко по телевизия DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.