Старши треньорът на Пирин Милен Радуканов коментира поражението с 0:2 от Лудогорец в последния есенен кръг от Първа лига.

Според Радуканов разликата в класите е огромна, на което той отдава загубата.

Лудогорец ще чака 2018-та на върха

Наставникът призна, че в съблекалнята е говорил с играчите си и е споделил с тях, че ако някой реши да поеме по друг път, заради финансовите проблеми, е в правото си.

Радуканов обясни по темата за неизплатените няколко заплати и доста премии:

"Дължат се доста суми, не ми е приятно да говоря по този въпрос. Сигурен съм, че ръководството се опитва да ги изчисти, но се получава вакуум, когато не се получават премии и заплати. Когато се работи така, не може да се извлича максимумът. Хубаво ще е да се плати, затова при нас не искат да идват и футболисти. Сложна е ситуацията, и в съблекалнята им казах, на 8 януари се събираме, който реши да поеме по друг път, ние не можем да се сърдим. Дано тогава да има по-положително развитие. Иначе ще е трудно да се работи."

Относно двубоя с Лудогорец, Радуканов заяви: "Поздравявам Лудогорец, класен отбор, класни футболисти, отлична организация. Опитахме се да се противопоставим, но от една грешка ни вкараха първи гол, веднага и втори. Разликата в класите е огромна. Моите футболисти дават каквото могат. Всичко вървеше нормално, играхме прибрано, затворено, но една нелепа грешка - стената - ни вкарват гол и веднага втори. Ние нямаме друг начин да противодействаме. Ние за 15 минути. не можем да станем атакуващ отбор, който ще смачка Лудогорец."

"Удоволствие е да можеш да играеш срещу добри футболисти, така се усеща високото ниво на Лудогорец. Имахме настроение, но когато тичаш без топка непрекъснато, става негативно, трудно се играе. За нас това е минал мач, не може да се отрази на емоциите от последните месеци. За съжаление загубихме на наш терен," добави той. "Имаме си нашите качества, възможности, моите футболисти са си най-добрите, но засега класата ни е далеч от тази на Лудогорец."

"Ако трябва да обобщя цялата 2017-та - отлична пролет. През есента ни напуснаха доста играчи, не се получи надграждане. Ще се борим да не изпаднем до последния момент. Благодаря на целия треньорски екип и всички, с които работихме. Весели празници на всички!," завърши Радуканов, а за утрешния си рожден ден си пожела в ефир: "Пожелавам си да съм здрав, аз и моето семейство и дано да се осъществят бъдещите професионални планове."