Старши треньорът на Пирин Благоевград Милен Радуканов заяви, че тимът му ще се опита да измъкне възможно най-добрия резултат в мача от 12-ия кръг на Първа лига срещу отбора на ЦСКА. Двата тима се изправят един срещу друг в неделя от 20:00 часа, а двубоят можете да проследите на живо по DIEMA SPORT, GONG PLAY и минута по минута на GONG.BG.

„Това е добър момент за моите футболисти, за да се покажат на най-високо ниво. Да ги видят хората. Мисля, че ще излязат освободени и ще покажат най-доброто от себе си, за да се противопоставят на един от най-добрите отбори в България. Надявам се да извлечем някакъв положителен резултат”, каза Радуканов.

ЦСКА пусна билетите за Пирин

„Всеки мач подхождаме по различен начин. Ще ни е трудно да играем срещу ЦСКА, но ще се опитаме да подходим правилно и да неутрализираме техните добри страни, за да можем да се представим добре”, допълни той.

„ЦСКА постигна много победи, но там знаете, че победите не значат кой знае колко много. При два негативни резултата нещата отиват в друга посока. ЦСКА завърши наравно последния мач (1:1 срещу Етър б.р.). Без съмнение отборът ще е амбициран за победа. С оглед това, че са домакини, ще бъдат спокойни и ще изглеждат много по-различно на терена в сравнение  с последния мач”, коментира наставникът на „орлетата”.

Милен Радуканов за мечтите, амбициите си и оценката за родния футбол

„Фернандо Каранга е безспорно много добър футболист, но няма да обръщаме специално внимание на никого на терена. Моите защитници са едни от най-добрите в България, така че се надявам, че ще се справят с Каранга”, каза още той.

„Спокойствие в отбора няма. Намираме се на това място в класирането, на което заслужаваме. Движим се долу-горе в плана, в който сме си поставили. Другите проблеми, които имаме се знаят, но се опитваме да ги разрешаваме заедно с ръководството”, призна Радуканов.

В Пирин тренират двуразово в сряда, без контрола в паузата

„Мисля, че феновете разбират, че правим всички по силите си отборът да изглежда най-добре в дадения момент от развитието си. Това е ситуацията и я разбират. Виждат, че не могат да се изискват чудеса и да се правят такива”, допълни той.

„Мисля, че се заформи битка между трите гранда на България. Лудогорец са още крачка напред пред останалите с оглед на развитието на отбора през последните няколко години. ЦСКА набират скорост и опитват да се доближат. Хубаво е, че ще има битка до последния момент. Другите отбори продължават да следват развитието си, както досега. Мисля, че тази година първенството ще бъде по-интригуващо”, завърши Радуканов.