Настроението според старши треньора на ОФК Пирин Милен Радуканов в неговия отбор преди утрешния домакински шампионатен двубой с пловдивския Локомотив е като преди важен мач срещу много сериозен съперник с челна позиция в класирането и високи амбиции. Това той каза днес на редовна пресконференция преди срещата, която ще се играе на 1 март от 15:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

"След двата последователни успеха срещу Левски и Монтана се чувства задоволство във футболистите от свършената работа, но и известна умора от сгъстения цикъл, каза Радуканов. Правим всичко възможно да ги възстановим. Вчера направихме леко възстановяване, днес - една тренировка, и се готвим за предстоящия мач срещу един много сериозен противник", каза той. С леки болежки, по думите му, са Станислав Костов, Кощърна, Башлиев, но той се надява утре всички да са в групата. Радуканов съжалява, че мачът ще пропусне наказаният за натрупани пет жълти картона Тони Тасев. Последният картон според него е бил напълно незаслужен и той го определи като груба грешка на съдията, в което се е убедил, след като многократно е гледал на запис ситуацията. По всяка вероятност в групата за утрешния двубой ще бъде англичанинът Рос Дженкинс, каза старши треньорът на Пирин.

В отговор на въпрос той коментира и отсъствието утре в тима на Локомотив на Мартин Камбуров и Иван Горанов. Камбуров наставникът на Пирин определи като страхотен, доказал се футболист и най-добрият според него нападател в българското първенство. "Локомотив Пловдив са много сериозен отбор, все пак са на четвърто място, борят се за тройката и за Лига Европа, каза Радуканов. Доста опитни футболисти имат, добра организация, така че ни очаква доста тежък мач. С оглед на мястото, което заемат в класирането и това, което търсят, са фаворити срещу нас, но повтарям, че във всеки мач, както и досега, се опитваме да се противопоставим с нашите възможности, колкото и да са скромни, и да търсим успех", заяви старши треньорът на "орлетата". Радуканов подчерта, че и той, както и всички в клуба имат желание и работят сериозно. Като доста големи определи и личните си амбиции, но подчерта, че обича нещата да се правят крачка по крачка и че не бива да се прескачат етапи. Това той каза в отговор на въпрос, че пред Пирин се откриват дори възможности да атакува място в шестицата на Първа лига.

"Това че сме спечелили два мача не бива да ни изхвърля в облаците и да се събуждат страхотни очаквания, защото бързо можем да слезем обратно, коментира младият специалист. Нека да караме спокойно, да направим един добър мач, да зарадваме хората. Във футбола няма само победи. Имаме желание и гледаме към целта, която ни е поставена. Това е на първо място и е най-важното през това първенство и тази спортно-състезателна година", каза Радуканов. Той не счита и за "лек гаф" домакинското равенство с Нефтохимик на Локомотив Пловдив. "Нормално е във футбола да има загуби, победи и равенства, само в България определяме някои равенства вкъщи или загуба за гаф", коментира той. Според Радуканов сигурно така се се стекли обстоятелствата за Локомотив, като допълни, че сега в игра се връщат трима важни играчи в пловдивския тим - Виданов, Ванчо Траянов и Пламен Крумов, което е голям плюс за отбора. Но отново подчерта, че всеки отбор в България е способен да изненада всеки.