Витоша Бистрица записа едва втората си победа от началото на целия сезон, но тя се оказа напълно достатъчна тимът да продължи да се бори за оцеляването си. И да запрати във Втора лига коравият тим на Пирин. 

"Тигрите" надделяха с 2:1 в мач, белязан от скандален втори гол в тяхна полза, и така продължават битката за спасението си. Това ще се случи в още един бараж срещу втория в класирането на Втора лига Локомотив София в петък. 

Радко Мутафчийски откри за гостите от Бистрица с гол в 60-та минута с глава, а три по-късно Григор Долапчиев удвои, но след ужасяваща съдийска грешка. Тогава Петко Цанков намери тарана зад защитата, а той беше поне с метър в засада. Страничният арбитър вдигна флага си, но главният Станислав Тодоров не зачете решението му и позволи играта да продължи. 

Това позволи на Долапчиев да отбележи, въпреки че всички играчи на "орлетата" бяха спрели да играят. В 66-та минута пиринци намалиха и върнаха интригата чрез Костадин Ничев, но до края на двубоя така и не успяха да стигнат до равенство, за да се спасят и в крайна сметка Витоша с едва втората си победа този сезон и първа като гост, стигнаха още един бараж. 

Вижте най-интересните моменти от срещата в репортажа!