Борис Галчев донесе първата победа на Септември в родния футболен елит. Септември победи като гост Пирин с 1:0 в двубой от втория кръг на Първа професионална лига.

Галчев вкара победното попадение в 67-ата минута и така Септември стигна до дебютната си победа в Първа лига, след като на старта падна от Дунав като домакин. Тимът на Пирин пък допусна първа домакинска загуба в шампионата и остава с 3 точки след успеха си в първия кръг като гост на Ботев.

Избрахте героя Галчев за номер 1 в баража Монтана – Септември

Двубоят бе сравнително равностоен, но Септември имаше по-чистите положения, едно от които успя да оползотвори и заслужено победи.

Съперниците имаха по няколко добри възможности още през първото полувреме, но не успяха да стигнат до попадение.

Гостите първи стигнаха до шанс за гол, като в 4-ата минута Владислав Романов проби отляво по атаката на Септември. Романов навлезе в наказателното поле на Пирин и опита да намери Мартин Тошев, който обаче не успя да засече топката и да завърши резултатно нападението.

Малко по-късно домакините опитаха с дълго подаване да изведат Станислав Костов, който бе в предни позиции, но неуспешно.

Добрите моменти за Септември продължиха и в 16-ата минута организираха опасна контраатака. Владислав Романов подаде към Антони Илиев, който опита удар в наказателното поле, но защитник на Пирин се намеси навреме. При нова атака за Септември в 22-ата минута Румен Трифонов пусна към Романов. Топката стигна до Борис Галчев, който бе спрян от вратаря на Пирин Благой Макенджиев в наказателното поле. Само четири минути по-късно Борис Галчев показа отличен поглед върху играта и намери Романов, който центрира в наказателното поле. Мартин Тошев се размина с топката, която стигна до Иван Вълчанов, но той не успя да отправи точен удар.

Пирин също имаше своите шансове. След центриране от корнер на Димитър Благов в 30-ата минута, Румен Сандев отправи опасен удар с глава, но не успя да се разпише. Три минути по-късно при нова атака за Пирин Тодор Траянов стигна първи до топката в наказателното поле на гостите, но не успя да отправи хубав удар.

В самия край на полувремето домакините опитаха да изведат Даниел Младенов в предни позиции, но Бранеков пресече подаването.

Шефовете на Септември София следят изкъсо отбора

След почивката Пирин имаше шанс в 55-ата минута за нещо повече, като Румен Сандев засече топката с глава след центриране в наказателното поле, но не успя да отправи точен удар. Четири минути по-късно Септември пропусна възможност след хубав далечен удар на Мартин Тошев, но Благой Макенджиев спаси вратата си

Борис Галчев се разписа за 1:0 в полза на Септември в 67-ата минута.

Мартин Тошев изведе Ишмаел Байду очи в очи с Макенджиев. Вратарят спаси, но Борис Галчев бе на точното място и при втория шанс успя да се разпише.

След гола Пирин опита малко по-сериозен натиск, но така и не успя да стигне до чисто голово положение. В 77-ата минута Станислав Костов стреля към вратата на Септември, но неточно, а две минути преди края на редовното време пак той опита да избяга от защитата на гостите, но се озова в засада.

Стартовите състави:

Пирин: Благой Макенджиев, Александър Башлиев, Стилиян Николов, Румен Сандев, Юлиян Попов, Тодор Паланков, Антон Костадинов, Тодор Траянов, Станислав Костов, Даниел Младенов, Димитър Благов

Септември: Валентин Галев, Антони Иванов, Богомил Дяков, Борис Галчев, Александър Бранеков, Владислав Романов, Даниел Георгиев, Иван Вълчанов, Мартин Тошев, Петър Генчев, Румен Трифонов