Отборът на Пирин Благоевград ще търси пълен успех срещу Септември София в първото си домакинство за новия сезон в Първа професионална лига. 

Това заяви на пресконференция днес старши треньорът на благоевградските "орлета" Милен Радуканов. 

След победата над Ботев Пловдив като гост сега футболистите от Благоевград е амбициран да продължи по коловоза на успеха. Двубоят ОФК Пирин Благоевград - Септември София е в събота, 22 юли, от 18:45 часа на стадион "Христо Ботев" и ще може да го гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT, GONG PLAYGong.bg и честотите на Дарик радио.

"Ако не спечелим трите точки срещу Септември, ще се върнем отново на изходна позиция", коментира Радуканов.

Само пълен успех според него ще затвърди силното представяне в първия кръг. Той изрази задоволство от старанието на момчетата в тренировките през седмицата. В тях не участва пълноценно само Анди Рения, който се възстановява от контузия, получена на загрявката преди мача с Ботев в Пловдив. Всички останали футболисти са здрави и тренират на пълни обороти.

Радуканов е наясно и с възможностите на съперника. "Имам впечатления от играта им, разполагат с опитни футболисти и ще ни бъде трудно срещу тях, каза той. В контролата преди началото на сезона ни победиха с автогол, но не мога да кажа, че са ни надиграли", добави старши треньорът на "орлетата".

Днес договор с Пирин трябва да подпише Радослав Кирилов, информираха от благоевградския клуб. Той идва с договор за преотстъпване от италианския Киево. Кирилов игра за последно в Берое, но през този сезон ще носи екипа на Пирин. 
Следващата седмица се очакват още двама футболисти на проби, като за целта ще бъде изиграна контролна среща с Германия Сапарева баня.

Самият наставник беше наказан от Дисциплинарната комисия на БФС и ще пропусне този двубой.