Отборът на Пирин Благоевград записа победа при визитата си на Витоша в Бистрица в първи мач от група А на Втората осмица в Първа лига. Тимът на Милен Радуканов се поздрави с успеха след три поредни загуби в елита. Гостите от Благоевград трябваше да правят пълен обрат, за да стигнат до победа с 3:1 и да нанесат поредно поражение на отбора на Костадин Ангелов, който продължава да бленува за първия си успех в Първа лига.

Домакините откриха през първото полувреме чрез Стефан Христов, но след голове на Флорент Боджадж, който се разписа на два пъти, и Анти Рениа, Пирин изкова успеха си.

Победата за Пирин е още по-сладка за "орлетата", имайки се предвид, че гостите пристигнаха в Бистрица с осакатен състав и без куп ключови футболисти. В предишните си три двубоя в елита срещу ЦСКА, Славия и Черно море Пирин записа три загуби. 

Първото полувреме започна доста равностойно, като в първия четвърт част на двубоя двата тима не успяха да се затруднят по никакъв начин. Играта се водеше предимно в центъра на терена, като домакините бяха тези, които на моменти вземаха инициативата, но без да направят нищо пред противниковата врата.

Резултатът в мача бе открит в 26-ата минута след добро разиграване от страна на домакините. След постепенна атака към вратата на Пирин, Орлин Старокин реши да пробва късмета си с далечен удар. Топката рикошира в бранител на гостите, но попадна в Григор Долапчиев отдясно. Нападателят финтира отлично бранител на „орлетата“ и пусна прецизен пас към Стефан Христов във вратарското поле. Христов хладнокръвно засече коженото кълбо и го прати неспасяемо в мрежата за 1:0.

Попадението на Витоша накара футболистите на Милен Радуканов да увеличат оборотите и на свой реда да погледнат по-сериозно към вратата на домакините. Усилията им бяха възнаградени в продължението на първата част, когато успяха да изравнят.

Голът за благоевградчани дойде след изпълнение на статично положение и комбинация между двама англичани. Конър Хендерсън центрира отлично от корнер, а Флорент Боджадж с глава успя да порази целта.

Второто полувреме предложи далеч повече интригуващи моменти. В един от тях обаче централна роля зае главният рефер Георги Кабаков. Арбитърът от Пловдив отсъди несъществуваща дузпа в полза на Витоша, но Григор Долапчиев не успя да я превърне в гол.

След центриране в наказателното поле на Пирин, играч на домакините игра с топката, след което тя срещна главата на Преслав Йорданов. Кабаков се подлъга, че тя е била отклонена с ръка от нападателя, но телевизионните повторения показаха, че това не е така. В крайна сметка Долапчиев стреля силно, но в напречната греда и не успя да изведе своите отново напред в резултата.

Малко след пропуска от бялата точка Орлин Старокин пропусна нов отличен шанс за домакините, стреляйки по диагонала в аут.

В 70-ата минута Боджадж вкара и втория си гол в срещата, с който гостите направиха пълен обрат на резултата. Конър Хендерсън за проеден път показа брилянтна техника, извеждайки отдясно Преслав Йорданов, който веднаха потърси Боджадж, а роденият в Англия футболист не сгреши отблизо.

Всичко в мача бе решено в 83-ата минута, когато Анти Рениа също се разписа, за да оформи крайния резултат 3:1. След центриране от свободен удар, вратарят на домакините не успя да избие много добре топката, а при последвалото разбъркване Рениа бе най-съобразителен и то няколко метра прати коженото кълбо в мрежата.

След тази победа Пирин събра актив от 29 точки и се доближи на една от втория Черно море и три от лидера в тази група Славия. Двата тима се изправят един срещу друг по-късно тази вечер, а двубоя може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT.  

ВИТОША – ПИРИН 1:3

1:0 Стефан Христов 26'

1:1 Флорент Боджадж 45'

1:2 Флорент Боджадж 70'

Витоша: Георгиев, Гочев, Котев, Старокин, Гьонов, Ангелов, Христозов, Садула, Мутафчийски, Христов, Долапчиев

Пирин: Георгиев, Митев, Траянов, Чапов, Ничев, Хендерсън, Рениа, Кирилов, Цолев, Боджадж, Йорданов.