Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров заяви, че отборът му стартира със загуба първенството, защото се е отдал на емоцията и нервите. “Орлетата” отстъпиха на Пирин Благоевград с 0:1, след гол на Димитър Благов в 79-ата минута на срещата.

Шансът окрили Пирин срещу европейския Ботев

“Като цяло загубихме от това, че не успяхме да проведем мача така както искахме. Трябваше да държим топката повече, но се поддадохме се на емоцията и нервите. Това не е силата на нашия отбор”, каза Киров.

“Времето е такова и предразположи за битка на терена. Без публика трудно се настройват играчите, ще мислим и ще анализираме нататък, тъй като трябва да се готвим за мача в четвъртък”, допълни наставникът на “канарчетата”.

“Мач пред празни трубини няма как да стимулура състезателите, но за мен е важно, че не успяхме да проведем срещата така както искахме. Не би трябвало да има мисли за Бейтар. Все пак началото на първенството е много важно. Лош бе стартът ни в Първа лига”, каза още той.

“Това как ще изглеждаме срещу Бейтар ще решаваме от утре. Как ще подходим към тях от чисто техническа гледна точка също ще бъде решено”, заяви Киров.

Балтанов: Шансовете ми да играя срещу Бейтар са големи

“Участието на Лъчезар Балтанов в реванша с Бейтар зависи от това дали ще има има болка в крака. Утре ще опита да сложи футболни обувки и след това ще решим”, завърши той.