Пирин победи с минималното 1:0 Левски на стадион „Христо Ботев“ в мача от 20-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Аймен Суда в 64-та минута. По този начин „сините“ инкасираха трето поражение от началото на сезона. Старши треньорът на Левски Елин Топузаков заложи на трима футболисти в защита, но отборът игра много безидейно и слабо в атака. Освен това „сините“ допуснаха много грешки в защита. 

Пирин стоя по-добре от Левски през първото полувреме, но "орлетата" не успяха да се възползват от ситуациите, които създадоха пред вратата на Боян Йоргачевич. „Сините“ не успяха да отправят нито един удар по посока на вратата на Благой Макенджиев.

Първата много спорна ситуация в мача бе в 7-та минута в наказателното поле на Левски. Александър Башлиев се опита да центрира в наказателното поле на Левски, топката рикошира в Мехди Бурабия и попадна в Тони Тасев, който изпревари Давид Яблонски в наказателното поле на „сините“. Чехът след това повали Тасев в наказателното поле на Левски и останаха сериозни съмнения за дузпа, но съдията Станислав Тодоров подмина ситуацията.

Пирин направи много сериозен пропуск в 21-та минута. Орлин Старокин пусна дълъг пас към Даниел Младенов в наказателното поле на Левски. Симон Сандберг не успя да избие добре топката с глава и тя рикошира в Давид Яблонски, а след това и в шведа, след което попадна в Даниел Младенов, който отблизо стреля в аут.

Шест минути по-късно Аймен Суда центрира от фаул в наказателното поле на Левски, след което Даниел Младенов стреля с глава, но над напречната греда в аут. Александър Башлиев центрира в наказателното поле на Левски в 29-та минута, след което Даниел Младенов стреля, но не достатъчно силно и Боян Йоргачевич спаси. 

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени коренно. Първият удар по посока на вратата на Пирин бе нанесен в 59-та минута, когато Нар подаде към Прохазка, който стреля от дистанция, но много неточно в аут. Минута по-късно Даниел Младенов допусна груба грешка, като не успя да изчисти топката и я изпрати в краката на Бабатунде Адениджи, който се оказа на чиста позиция, но стреля неточно встрани от десния стълб на вратата на Благой Макенджиев.

Пирин се възползва от късмета си при положението за Адениджи и поведе в резултата в 64-та минута. Станислав Костов направи много хубав финт срещу двама в синьо в наказателното поле и стреля, а вместо да се отправи със сила към далечния ъгъл, топката се търкулна бавно по тревата. За щастие на домакините, тя стигна до краката на Аймен Суда и той я вкара зад Йоргачевич за 1:0.

В края на мача Бабатунде Адениджи направи нови пропуски пред вратата на Благой Макенджиев и лиши Левски от изравнително попадение. 

След загубата си в Благоевград, Левски е на седем точки от Лудогорец и с мач повече от лидера в класирането.

Пирин – Левски 1:0

1:0 Аймен Суда 64'

Имаше ли дузпа за Пирин срещу Левски?

Еуфория в Благоевград забави Пирин – Левски

Пирин: Благой Макенджиев - Александър Башлиев, Румен Сандев, Стилиян Николов, Кристиян Кощрна – Антон Костадинов, Юлиян Попев, Орлин Старокин - Даниел Младенов (60' - 19. Станислав Костов), Аймед Суда (82' - 8. Иван Цветков), Тони Тасев (90+2' - 20. Кирил Грозданов)

Левски: Боян Йоргачевич - Симон Сандберг, Давид Яблонски, Веселин Минев - Сашо Александров (67' - 18. Антон Огнянов), Роман Прохазка, Мехди Бурабия, Георги Костадинов (76' - 12. Божидар Краев), Франсис Нар - Антонио Аниете (63' - 26. Амаду Сукуна), Бабатунде Адениджи

стадион: „Христо Ботев“

съдия: Станислав Тодоров