29-ят кръг в Първа лига завършва с мач от втора осмица, между Пирин и Локомотив Горна Оряховица.

Двубоят на стадион "Христо Ботев" в Благоевград е от 20.00 часа, пряко в GONG.BG, по GONG PLAY и DIEMA SPORT, и ефира на Дарик радио.

Пирин Бл е единственият тим в лигата в поредица от 5 последователни победи на свой терен, всички от началото на календарната година и под ръководството на старши-треньора Милен Радуканов. В тези двубои у дома пиринци допуснаха само един гол.

Срещу Локо ГО пиринци за първи път в историята на своето участие в елита постигнаха победа с 6 гола разлика – 6:0 на 14 октомври 1989 г.

През пролетта Станислав Костов (Пирин Бл) има 5 асистенции в сметката си, повече от него в периода има само Вандерсон за Лудогорец – 8.

Откакто Александър Димитров пое горнооряховци преди 4 кръга, те за първи път през сезона записаха серия от 4 шампионатни двубоя, в които неизменно се разписваха.

Мохамед Бен Отман (Локо ГО) подаде по един голов пас във всеки от предишните 3 мача на железничарите и е единственият футболист в лигата в такава текуща серия.

Няма българин с повече от 2 гола за Локо ГО през сезона, водещите трима реализатори са чужденци – Кифуети (6), Ндонгала (5) и вече напусналият тима Курьор (3).