Берое се наложи с 1:0 над Пирин като гост и Благоевград и излезе на четвърто място в Първа лига, на две точки пред Ботев Пловдив.

Мартин Камбуров реализира единственото попадение в двубоя в 85-та минута, за да зарадва наставника Александър Томаш за 50-я му мач като треньор.

Берое продължава страхотното си представяне при гостуванията си, като е един от водещите отбори в елита в това отношение.

Пирин за пореден път остана само на един гол от нещо в мача. Благоевградчани са и в края на класирането, само на две точки от предпоследния Дунав.

Пирин започна по-активно двубоя в началните 10 минути, но не успя да стигне до конкретна заплаха за вратата на Душан Перниш.

След това играта се укроти в центъра, а само един далечен удар, на Станислав Костов, бе опасността за вратата на Берое в 24-та минута.

Последният четвърт час от полувремето премина с доминация на старозагорци, които вдигнаха оборотите.

В 34-та минута след центриране на Еуженио в наказателното поле на Пирин, Карлос Охене технично отправи страхотен удар с петичка, но нацели страничната греда.

Малко преди почивката ново центриране отдясно в пеналта на Пирин бе засечено от Марко Адамович, който стреля от границата на пеналта в ръцете на Макенджиев.

Берое стартира по-добре след подновяването на играта, като Педро Еуженио отправи първи опасен удар, но Макенджиев внимаваше.

В 58-та минута дойде и второто най-добро положение за домакините, когато Костадин Ничев засече от корнер топката от близко разстояние, забравен в пеналта на Берое. Перниш се намеси решително и изби в корнер.

В 70-та минута гостите имаха и претенции за дузпа след борба за топката в наказателното поле на Пирин. Карлос Охене падна след съприкосновение с Аймен Суда, но Станислав Ставров не отсъди нищо.

За нещастие на Пирин, Радослав Кирилов изкара само 17 минути на терена, след като отново се обади травмата му. Той се появи в игра в 64-та минута, но не успя да завърши мача и бе сменен пак в 81-та.

След като нямаше никакви възможности до момента, Мартин Камбуров получи два шанса в последните 10 минути, и реализира един от тях.

В 83-та минута Серджиу Негруц намери Камбуров в наказателното поле, но топката му избяга и ударът не се получи.

Две минути по-късно, грешка вече нямаше. След центриране от корнер, Борислав Цонев стреля, но бе блокиран, топката стигна до Иван Иванов, който я предостави на тепсия за мощен шут на Мартин Камбуров от 7-8 метра, право в мрежата.

Шокираният Пирин не успя да реагира по никакъв начин в оставащите минути и не намери път към вратата на Берое, за да търси поне изравняването.