ЦСКА - Левски 1:0

С гол на Фернандо Каранга ЦСКА победи Левски с 1:0 в дербито на кръга в Първа лига. Бразилецът донесе ценни три точки за "червените" с попадение пет минути преди края. Двубоят започна под проливен дъжд, което затрудни максимално футболистите на двата отбора и единоборствата преобладаваха за разлика от головите положения. Двата отбора отправиха едва по един точен удар в очертанията на вратата - Станислав Костов за Левски и Фернандо Каранга при гола за ЦСКА. Левски започна по-агресивно и създаде първата голова ситуация в 5-а минута, когато Габриел Обертан намери топката от въздуха, но стреля покрай вратата. Постепенно ЦСКА овладя средата на терена и доминираше до почивката. "Червените" можеше да отбележат в 24-а минута, когато Тиаго едва не пресече лоша върната топка от Яблонски към вратаря Митрев. Каранга също можеше да се разпише, но негов удар с глава не намери рамката на вратата. Минута преди края на първата част Станислав Костов проби в наказателното поле, но ударът му от малък ъгъл бе спасен от вратаря на ЦСКА Черниаускас. Битката в локвите преобладаваше и през второто полувреме. Единоборствата изобилстваха, но чисто футболните моменти бяха малко. Тиаго и Малинов опитаха далечни удари за ЦСКА, но не намериха рамката на вратата. На отстрещната врата Паулиньо тормозеше защитниците в червено, но не срещна сериозна подкрепа от съотборниците си. Към края темпото на играта спадна и двубоят отиваше към логично нулево равенство, но пет минути преди края ЦСКА дочака своя миг. Тиаго Родригес центрира от фаул, топката премина през куп от играчи, Фернандо Каранга отклони кълбото и то влезе в мрежата - 1:0 за ЦСКА.

Черно море - Локо Пд 0:1

Локомотив Пловдив победи като гост Черно море с минималното 1:0 в мач от 26-тия кръг на ППЛ. Със загубата Черно море е без успех във Варна 11-ти мач. В първенството "моряците" нямат победа от 10 мача, като последният им успех бе през ноември при гостуването на Дунав. Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, в което не успяха да създадат много сериозни голови положения. Първата сериозна ситуация бе за гостите в 12-та минута, когато Анте Аралица стрела много опасно от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата. В 15-та минута след центриране от корнер Димо Бакалов засече топката с глава, но за късмет на домакините тя мина встрани от вратата. В 20-та минута Аристот Ндонгала стреля от около 20-тина метра, но топката попадна в ръцете на вратаря на Локомотив Антони Милина. Гостите откриха резултата в 29-та минута. След центриране от корнер топката бе изчистена и попадна у Абделхаким Буна, който я овладя и с удар през куп от играчи вкара за 1:0. До края на полувремето домакините можеха да изравнят, но след удара на Мехди Фенуш в 42-та минута топката премина на сантиметри в аут. През втората част домакините бяха по-активният отбор, но не успяваха да създадат чисти голови ситуации. Гостите пък разчитаха на епизодични контраатаки. В 87-та минута гостите останаха с 10 души на терена, след като в рамките на няколко секунди Димо Бакалов получи два жълти и съответно червен картон.

Етър - Лудогорец 0:6

Лудогорец постигна разгромна победа с 6:0 като гост срещу Етър в среща от 26-ия кръг в Първа професионална лига. Шампионите рано решиха крайния изход в двубоя на стадион "Ивайло". Още в петата минута Клаудиу Кешерю се разписа отблизо след асистенция на Върджил Мисиджан и заучено изпълнение на свободен удар. В 22-ата минута далечен шут на Чавдар Ивайлов премина покрай вратата на "зелените". Само две минути след това Мисиджан направи резултата 2:0 с техничен удар след извеждащо подаване на Марселиньо. В 39-ата минута отново Мисиджан се разписа със силен удар след технично подаване на Вандерсон. В първата минута на втората част Самб Бадара не успя да се възползва от грешка на Сисиньо, но ударът му беше спасен от вратаря Ренан. В 58-ата минута Абел Анисе със силен далечен удар реализира четвъртия гол във вратата на Етър. В 74-ата минута румънецът Кешерю се възползва от нова грешка в отбраната на домакините и отново се разписа в мрежата зад Христо Иванов. Две минути преди края на редовното време влезлият като резерва Якуб Швиерчок вкара първия си гол с екипа на Лудогорец, оформяйки разгрома с 6:0. Осмият пореден успех в шампионата направи Лудогорец лидер след края на редовния сезон. Разградчани имат актив от 66 точки на първо място. Етър заема 13-та позиция с 21 точки и ще играе във втората осмица в шампионата.

Славия - Пирин 3:1

 Славия завърши на седмо място редовния сезон в Първа професионална лига, след като в мач от последния 26-и кръг победи с 3:1 Пирин Благоевград като домакин. Головете за "белите" на Националния стадион "Васил Левски" реализираха през втората част Галин Иванов в 57-мата и 88-мата минута и Ивайло Димитров в 79-ата. В 89-ата минута Димитър Благов реализира почетния гол за благоевградския тим. С успеха Славия събра 32 точки и ще играе в група "А" на втората осмица във втората фаза на първенството. Компания на столичния тим там ще правят 10-ият Черно море, 11-ият Пирин и 14-ият Витоша Бистрица. В група "Б" пък продължават отборите на Септември София, Локомотив Пловдив, Дунав Русе и Етър Велико Търново. През първото полувреме опасните положения и пред двете врати почти липсваха. Най-доброто от тях се откри пред нападателя на Славия Ивайло Димитров в 17-ата минута. Тогава националът стреля добре с левия крак към вратата на Пирин, но Красимир Костов успя да избие удара на Димитров. Доста по-итересно започна втората част на мача, като още в началните минути и двамата вратари трябваше да показват класа. В 50-ата минута Галин Иванов пробва рефлекса на Красимир Костов, а минута след това и дебютантът на вратата на Славия Емануеле Джерия трябваше да се намесва след центриране на Радослав Кирилов. В 52-рата минута Янис Карабельов нанесе мощен шут към вратата на Пирин, но Костов отново спаси. При добавката Галин Иванов стреля в аут. Активната игра на Иванов обаче му донесе дивиденти в 57-мата минута. Тогава бившият играч на Левски получи топката пред границата на наказателното поле на Пирин, навлезе в него и с плътен диагонален шут по земята не остави никакви шансове на Костов да реагира - 1:0 за Славия. Столичният тим продължи да бъде по-активният на терена и след гола и минута по-късно Ивайло Димитров пропусна от чиста позиция. Дори и да бе реализирал обаче, Димитров нямаше да може да се зарадва на гола си, тъй като главният съдия Станислав Ставров маркира нарушение на нападателя на Славия. В 73-тата минута Галин Иванов бе близо до втория си гол в мача, но от чиста позиция стреля слабо. Натискът на Славия бе овенчан с втори гол в 79-ата минута. Конър Хендерсън се подхлъзна в средата на терена и загуби топката. Тя стигна до Цветелин Чунчуков, който подаде към непокрития Ивайло Димитров и той с мощен удар с левия крак реализира за 2:0. В 88-мата минута Славия стигна и до трети гол, като автор бе Галин Иванов. В ответната атака Димитър Благов върна един гол за Пирин, довкарвайки топката след удар на Радослав Кирилов.