Пирин и Славия завършиха 0:0 в първи мач от 13-я кръг от Първа лига на стадиона в Благоевград.

Ремито бе най-резонният резулат, а и най-очакван от всички преди сблъсъка.

Пирин тотално надиграваше съперника си в първия половин час от двубоя, като играта се развиваше предимно около наказателното поле на Славия.

Центриранията към Антониос Стергиакис следваха едно след друго и на няколко пъти пред младия страж настъпи сериозен хаос.

Топката влетя в мрежата на Славия в 30-та минута, когато Стилиян Николов засече центриране от корнер, Стергиакис отрази първоначално удара му, отби се в гредата, но след това Николов добави в мрежата. Преди това той си бе спрял обаче топката с ръка, което резонно накара реферите да не зачетат попадение.

Голмайсторът на Славия Ивайло Димитров бе изолиран от играта, като с изключение на един корнер, "белите" почти не преминаваха в половината на съперника си.

Станислав Костов се размина с гол за Пирин в 43-та минута, след като топката му бе свалена с глава от Антон Костадинов пред пеналта и силният му шут мина на няколко педи от вратата.

През второто полувреме Славия погледна малко по-настойчиво напред, като Галин Иванов бе най-близо до попадение.

Иванов бе изведен от Ивайло Димитров перфектно отдясно точно в ъгъла на наказателното поле, напредна и би силно, право в страничната греда. Това се случи в 50-та минута и на практика бе най-интересното събитие след почивката.

Куп жълти картони, много действия в центъра на терена и това бе всичко, което сътвориха двата тима в последните 20-тина минути. Финалният щурм на Пирин малко закъсня и благоевградчани не намериха начин да отправят опасни удари за край на двубоя.