Етър победи Пирин с 2:1 в плейаутен двубой за разпределение на местата между 11-о и 14-о. За Етър точни бяха Почански и Бадара, а за гостите се разписа Радослав Кирилов през втората част.

Срещата започна зле за Пирин, след като нападателят Преслав Йорданов напусна контузен още в 5-ата минута на двубоя. Буквално в следващата атака Почански нацели напречната греда с отличен удар.

В 16-ата минута на срещата Руменов от няколко метра не съумя да открие резултата за домакините при отлична атака. Две минути по-късно Бадара падна в наказателното поле, но съдията Кабаков остави играта да продължи.

Етър откри резултата в 26-ата минута, след като при образцова атака Бадара пусна топката към Почански, който се разписа във вратата на Георгиев.

Шест минути по-късно Димо Атанасов центрира отляво, а Самб Бадара направи резултата 2:0 в полза на "виолетовите".

През втората част гостите съумяха да се върнат в мача след попадение на Ради Кирилов, който засече пас на Боджажд, а всичко това в 72-ата минута на срещата. Само три минути по-късно отново Кирилов стреля от далечно разстояние, но вратарят на Етър Иванов спаси. Домакините също имаха няколко положения за трети гол, но Почански пропусна да успокои домакините преди реванша.

В крайна сметка Етър спечели с 2:1, а реваншът между двата тима е в понеделник (14 май) от 20:30 часа.

Съставите на двата отбора:

Етър: Иванов, Пашов, Василев, Скерлев, Атанасов, Сърмов, Мане, Руменов, Батрович, Почански, Бадара

Пирин: Георгиев, Рениа, Костадинов, Хендерсън, Ничев, Йорданов, Кирилов, Сандев, Траянов, Боджажд, Попев

съдия: Георги Кабаков