ЦСКА записа изключително ценна победа с 2:1 при гостуването си на Пирин в Благоевград в среща от 25-ия кръг на Първа лига. „Червените“ се добраха драматично до трите точки, след като осъществиха пълен обрат в заключителните минути на двубоя. Радослав Кирилов даде преднина на домакините през първото полувреме, но с попадения на резервата Александър Георгиев и Фернандо Каранга, гостите ликуваха в края. Първият гол в мача падна в 30-ата минута, при която Конър Хендерсън изведе перфектно Ради Кирилов и останал на чиста позиция за нападателя не бе проблем да се разпише във втори пореден мач.

След почивката, предвид негативния развой, футболистите на Стамен Белчев се впуснаха в непрестанни атаки, но срещу тях бе отлично организираната защита на Пирин. Все пак след купищата пропуски пред вратата на „орлетата“, натискът на „червените“ се увенча с успех две минути преди края, когато резервата Александър Георгиев изравни с мощен шут от границата на наказателното поле.

Голът даде допълнителна увереност на гостите, които буквално секунди преди края стигнаха до пълния обрат. В герой за „армейците“ се превърна голмайсторът на тима Фернандо Каранга, който се възползва от една от малкото грешки в отбраната на Пирин, за да вкара 22-то си попадение от началото на сезона за крайното 2:1 в полза на ЦСКА.

С успеха столичани събраха актив от 60 точки, с 3 по-малко от лидера Лудогорец. Пирин пък остава на 11-а позиция с 26 пункта.