Старши треньорът на Пирин Стефан Генов заяви, че отборът му е готов за първото изпитание в Първа професионална лига. В неделя орлетата приемат Черно море на стадион “Христо Ботев”.

Наставникът е оптимист за предстоящия мач, като призна, че на футболистите им трябва още малко увереност, за да бъдат готови за тежките мачове от шампионата. Генов изрази задоволство от лятната подготовка, контролните срещи и новите попълнения. В последното направление има още какво да се желае, но селекцията е отворен процес и в Пирин ще има още нови имена.

Двубоя с Черно море пропускат Даниел Младенов, който участва пълноценно в тренировките, но след тежката контузия все още не е готов за мачове и Манол Чапов, който има вирусна инфекция.

“От мача с Витоша Бистрица си направихме сериозни изводи за поведението на голяма част от футболистите и се надявам това да не се повтори. Приканвам и феновете да бъдат по- търпеливи към младите футболисти, защото им трябва самочувствие и съм сигурен, че те ще разгърнат потенциала си”, заяви Генов.

Любопитно е че двата отбора и миналата година откриха шампионата с мач на стадион "Христо Ботев" в Благоевград и завършиха 1:1, като моряците изравниха дълбоко в добавеното време. Любопитно е че винаги когато започват първенството срещу Черно Море, "орлетата" са оцелявали в елита. И не на последно място - Стефан Генов бе наставник и на Черно Море. При това не толкова отдавна.

Началният час на мача в неделя е 21.15 часа, а билетите са на цена 5 лева.