Наставникът на Крумовград Станислав Генчев описа първото полувреме на мача срещу Пирин като „най-доброто, което тимът е изиграл през това първенство“. Ето какво заяви след мача:

„Най-несигурният резултат във футбола е 2:0. Много добро първо полувреме, с много създадени положения, с два реализирани гола, греда, може би най-доброто ни полувреме откак сме започнали първенството. Една абсолютно ненужна грешка в края на първото полувреме, да поемаме топката в наказателното поле и после човек с гръб към вратата да го фаулираме. Футболът е и много психология. Гол в 45-а минута, това даде на противника увереност. Опитах на полувремето да сваля напрежението от нашия отбор, защото видях че футболистите се притесниха, изнервиха се. Казах им че трябва да продължим да играем както през първото полувреме. Дза съжаление чисто психически не издържахме.

Вижте! И два гола не са малко. Те имаха победа и два равни в последните три мача, нямаха загуба. Така че те са добре комплектован отбор с характер. Така че два вкарани гола през първото полувреме и 5 добри положения не са никак малко. Просто трябваше да продължим да играем по същия начин. По-точно не трябваше да допускаме гол в най-неприятното време. Ако бяхме завършили 2:0 на почивката, второто полувреме щеше да е много по-различно. Но сега не може да връщаме времето назад, мачът е приключил. Идва пауза, добър момент за нас. Все пак 7 мача нямаме загуба – 5 победи и 2 равни мача. Имаме време и да поработим още. За отбор като нашия това е добре.

Да, трудът се възнаграждава, няма невъзнаграден труд, така че футболистите трябва да продължават да се трудят. Преди имахме един национал, сега са двама, надявам се за следващия път да станат трима, но това си зависи от футболистите. Ако се влагат, ако се трудят, нормално е да се обръщат повече погледи към тях“, заяви Станислав Генчев.