Старши треньорът на Пирин Наджи Шенсой отново бе много красноречив в свое изказване, като преди финала за Купата на България сравни своя тим с огън, а този на противника Литекс – с вода. Специалистът от Косово смята, че е крайно време Пирин да промени представата на родната футболна общественост, че само едни и същи отбори могат да представляват България в Европа.

„И двата отбора, които са стигнали до финала, заслужават поздравления. Не трябва да се гледа какъв е финалът, а кои отбори не са стигнали до него. Ако гледаме кои отбори ги няма, тогава се вижда успехът на Пирин и Литекс. Няма ЦСКА, няма Левски, няма Локо Сф, няма Славия, няма Черно море, няма Сливен, а има Пирин и Литекс,” заяви Шенсой преди заниманието на неговия тим на стадион „Георги Аспарухов”.

„Отборът на нашия противник от Литекс е воден от един от перспективните треньори в България – моят приятел Мъри Стоилов, който паралелно води и националния отбор. Според мен те като клуб имат повече опит за такива мачове, затова отвън изглежда, че имат предимство. Обаче аз мисля, че Пирин има своя шанс. Логиката е, че щом сме отстранили и Левски, значи може да вземе и Купата,” отбеляза той.

Шенсой продължи:„Според мен ще стане една битка между вода и огън. В светът винаги я има тази голяма битка, между двете енергии. Водата в повечето случаи печели. Огънят знае, че може да спечели, само ако не дава свобода на водата, ако я хване в свободен съд. Мисля, че ще стане един мач между вода и огън – водата е Литекс, огънят – Пирин. Ще търсим своя шанс, да хванем водата в затворен съд и да спечелим.”

„Целият отбор на Литекс е качествен, бяха загубили малко концентрация в първенството, но щом са стигнали до финала, тук ще покажат своите качества. Те имат опит, взимали са Купата, играли са големи мачове. Но като вода и огън – огънят чака своя шанс. Пирин трябва да оправдае достигането до финала,” добави наставникът на „орлетата”. „Анализ се прави винаги, но мачът за първенството беше отдавна, аз тогава не бях в отбора, когато паднаха с 0:3. След като пристигнах, Пирин доста се промени, промени се манталитетът. Важното е как се чувстват днес Пирин и Литекс.”

„Доколкото знам, Пирин е играл три пъти финал, не е малко, но не е успявал да вземе Купата. Аз се надявам този път да успее, и вече да свикне футболната общественост в България, че не само стандартните отбори могат да представляват страната в Европа, а може и Пирин да го направи, отбор с история, който заслужава да представлява българския футбол в Европа,” завърши Наджи Шенсой.