Още един тим от елита се прости рано-рано с турнира за Купата на България. След като Монтана хвърли бомбата и изхвърли Черно море, още един тим от Северозапада отстрани представител на Първа лига. 

Ботев Враца зарадва феновете си на стадион "Христо Ботев" с успех с 3:1 над Пирин Благоевград. Успехът за домакините дойде след продължения, а "орлетата" завършиха двубоя с човек по-малко, което се оказа фатално за амбициите им. 

А мачът можеше да се развие по съвсем различен начин. След равностойното начало на битката, гостите от Благоевград стигнаха до преднина след 37 минути игра. Тогава защитникът Стилиян Николов се разписа с глава след перфектно центриране от пряк свободен удар. 

Малко преди това играчите на Ботев бяха уцелили и гредата, като само могат да съжаляват, че не поведоха. В крайна сметка почивката дойде с гол преднина на Пирин, но това далеч не беше развръзката в този двубой. 

Втората част беше изцяло за момчетата на Сашо Ангелов, но те се скъсаха да пропускат. Юношата на Левски Тодор Чаворски пропусна две възможности, но все пак Ботев успя да изравни. Това се случи в 79-та минута, когато Петър Альошев с глава след центриране прониза мрежата за 1:1. 

Малко след това гол на врачани беше отменен заради фаул в атака, а в последната минута на редовното време Анти Рения от състава на Пирин беше изгонен. Това омаломощи "орлетата" за продълженията и те логично се предадоха в добавените 30 минути. 

Тогава първо Емил Стоев се разписа за 2:1 в полза на Ботев, а в последната минута на продълженията Тодор Чаворски оформи крайното 3:1 и прати отбора си на 1/8-финалите в турнира, а Милен Радуканов и Пирин се простиха рано с надпреварата.