Отборът на „Пирин” замина за София с най-доброто, с което разполага, за предстоящия финал за Купата на България срещу Литекс. Двубоят е утре от 20.30 часа на стадион "Георги Аспарухов". За столицата треньорът Наджи Шенсой взе 20 футболисти, като на място ще решава кои 18 да попаднат в групата за мача.

В отбора на „Пирин” няма контузени и наказани футболисти, така че тези, на които бе дадена почивка и тези, които бяха наказани в срещите с „Вихрен” и „Ботев” Пловдив, като Спас Делев, Борис Галчев, Димитър Коемджиев и останалите титуляри, ще бъдат на линия утре.

Треньорът на „орлетата” Наджи Шенсой започна днешния брифинг с думите, че е много горд, че ще води отбора на „Пирин” на финал за Купата на България. Колкото до другия финалист – „Литекс”, той каза, че „оранжевите” от Ловеч излизат в мача, като фаворити само за това, че са играли повече такива финали.

„Очаквам труден мач без много голови положения. Все пак се надявам след три неуспешни финала за „Пирин” да спечелим купата”, каза Шенсой.

Според него треньорът на съперниковия отбор Станимир Стоилов е сред най-перспективните български треньори, на който не случайно са поверени националния отбор на България и гранда „Литекс”.

Това, че Том и Ивелин Попов няма да играят утре също не е предимство за „Пирин”, защото отбор, като „Литекс” не може да си позволи играта му да се води от двама футболисти.

Шенсой разкри още, че преди мача за Купата срещу „Левски” не е тренирал дузпи и няма да направи това и сега преди мача с „Литекс”. Защото, според него, така се създава психологическа нагласа у футболистите, които се настройват за равен мач, а той ще иска „Пирин” да спечели двубоя още в редовните 90 минути.

„Дяволът не е чак толкова черен, колкото изглежда”, завърши срещата си с медиите в Благоевград треньорът на „Пирин”. Той ще даде пресконференция на „Герена”, а от 20:30 часа е запланувана и тренировка на същия стадион, на който във вторник ще се играе финала.