Старши треньорът на Пирин Наджи Шенсой заяви след загубата с 0:3 от Литекс на финала за Купата на България, че съдиите са победили неговия отбор, а ловчанлии не заслужават трофея.

„Много съм горд от моите момчета. Не сме имали шансът да хване в затворен съд огънят, защото съдията не ни позволи. Водихме една битка. Литекс нямаше никакво положение през първото полувреме и не вярваха, че може да ни победят”, сподели наставникът на „орлетата”.

„Вкараха един случаен гол, но Литекс имаше трима съдии. Срамна работа. Съдията свиреше всеки фаул в полза на Литекс. Всяка борба на Бодуров с Нифлор и Бибишков бе свирен фаул за ловчанлии”, добави старши треньорът на Пирин.

„Ако играем още 300 мача с Литекс те нямаха шанс да ни победят, но бяха много добре подготвените и съдиите свириха за тях. Съдията търсеше само момент как да реши мача”, каза още Шенсой.

„Не може да победим 14 човека. Купата отиде в Литекс, в един отбор, който не я заслужи. Ако българският футбол иска да тръгне на горе трябва да реши проблемите със съдийството, защото това е финал за купата”, коментира наставникът на благоевградчани.

„Срамно е така да ги подпират. Не може така да се бута един отбор. Нека видят запис от мача. Може да се каже, че резултатът е съдията срещу Пирин 3:0. Драги Коцев бе резерва, защото бе контузен”, заяви треньорът на „орлетата”.

„Не бяхме сигурни, че ще може да играе. БФС е виновно, защото трябва да спре това съдийство, а не да си затварят очите. Литекс е силен отбор и не трябва така да се подпира”, завърши Станимир Стоилов.