Славия започна с победа защитата на трофея в турнира за Купата на България, след като спечели в Благоевград с 2:0. Чунчуков и Йомов реализиха головете за успеха на „белите”.

В началните минути на срещата Славия реализира попадение в 12-ата минута, но според съдиите Шоколаров беше в положение на засада и гол нямаше. Домакините опитаха да затруднят Петков, но Попев, Христов и Благов не съумяха да се разпишат.

В 22-ата минута Ашковски се откъсна от отбраната на Пирин, стреля, но вратарят Ангелски се справи отбивайки кълбото, то се отклони от напречната греда и излезе в корнер.

Славия откри резултата в 30-ата минута на срещата, след като Йомов центрира отляво в наказателното поле, а Чунчуков откри след удар с глава.

Домакините отвърнаха с удар в гредата на Вачев, а при добавката Петър Христов не сполучи да се разпише от близо.

До края на полувремето Ашковски пропусна да се разпише, след като беше затворен от бранител на Пирин.

През втората част Славия си опече победата с гол в 59-ата минута на Йомов. Малко преди това Ашковски пропусна от изгодна позиция.

До края на двубоя въпреки опитите на двата отбора да вкарат голове, това не се получи и Славия победи с 2:0, класирайки се за 1/8-финалите, а жребият ще се тегли в петък.

Съставите на двата отбора:

Пирин: Ангелски, Митрев, Попев, Златинов, Благов, Христов, Траянов, Вачев, Митев, Стефанов, Цолев

Славия: Петков, Александров, Христов, Гамаков, Велковски, Йомов, Шоколаров, Узунов, Карабельов, Чунчуков, Ашковски

съдия: Вангел Вангелов